Müjdat KESKİN

Zabıta Müdürlüğü

Telefon: E-Posta:

1985 yılında Balıkesir İli Bigadiç İlçesi İskeleköy’de doğdu. Lise eğitimini Bigadiç Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü’nde tamamladı. 2022 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur.

 

  • 2007 yılında Balıkesir Belediyesi’nde zabıta memuru olarak göreve başladı.

 

  • 2017-2020 yılları arasında Altıeylül Belediye Başkanlığı bünyesinde zabıta komiserliği yaptı.

 

  • Halen Altıeylül Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

 

  • Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Misyon

 

İlçemizin düzeni, ilçe halkının sağlık ve huzuru ile yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumak, Belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirler almak, değişen, gelişen belde halkının istek ve beklentilerini zamanında karşılamak, halkın Yasa ve Yönetmelikler çerçevesinde yaşam kalitesinin yükselmesine öncülük etmek, şeffaflık ilkelerini göz önüne alarak halka etkin ve güvenilir en iyi hizmeti vermek.

Zabıta Müdürlüğümüz kurumsal değerlerimizi sahiplenen toplum ve çevre bilinci gelişmiş öğretici ve özgüveni ile belde halkına hizmet veren bir yapıyı sürdürmek hedefindedir.

 

   Vizyon

Yaptığı görevlerle ilgili olarak öncelikli hizmet verdiği; İlçe halkının memnuniyetini en üst seviyede tutmak, ilçe halkıyla bir bütün içerisinde hizmetlerini gelen taleplere göre değerlendirmek ve bu amaçla gelişen teknoloji ve mevzuatı takip ederek sürekli kendini yenilemektir. Hizmet sunduğu insan öğesini göz önünde bulundurarak hizmet kalitesini maksimum düzeye ulaştırmaktır.

 

Zabıta Müdürlüğünün Görevleri ve Sorumlulukları

 

  • Ruhsatsız faaliyette bulunan işyerlerine 2005/9207 sayılı İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri gereği; yasal işlem yapılarak birimimize intikal eden ruhsat evraklarının takibini yapmak, ruhsat almayanları faaliyetten men etmek.

 

  • Cadde, Sokak, meydan ve geçitlerde seyyar satıcı faaliyetlerine mani olmak.

 

  • Müdürlüğümüze gelen şikayet ve talepleri yaya ekipler, ekip otoları ve motorize ekipler ile hızlı bir şekilde değerlendirip gereğini yapmak.

 

  • Müdürlüğümüze gelen evrakları gecikmeye mahal vermeden takibinin ve gereğinin zamanında yapılmasını sağlamak.

 

  • Yıl içerisinde Belediyemiz tarafından düzenlenen etkinliklerde alan güvenliğini sağlamak ve diğer birimlere yardımcı olmak.

 

  • 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin zararlarının önlenmesi hakkındaki kanuna istinaden ilgili kurumlar ile birlikte denetim yapmak.

 

  • 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanununa göre idari yaptırım tutanağı tanzim etmek ve mülki amirliğe karar alınmak üzere göndermek.

 

  • İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne, Fen İşleri Müdürlüğüne 3194 sayılı İmar Kanunu gereğince yıkımlarda saha güvenliği için yeteri kadar Zabıta ekibi ile refakat etmek.

 

  • 775 sayılı Gece Kondu Kanunu gereğince ilgili birimlere koordineli bir şekilde yıkımları gerçekleştirmek.

 

  • 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde denetim ve kontroller yapmak, emir ve yasaklara uymayanlara idari yaptırım karar tutanağı tanzim etmek.

 

  • 1593 sayılı Umumu Hıfzisıhha Kanununun 283 maddesi doğrultusunda işyerlerini denetlemek, kurallara uymayanlara tutanak düzenlemek ve karar alınmak üzere Encümene havale etmek.

 

  • Belediyemizin diğer müdürlükleri ile koordineli çalışarak görevlerine yardımcı olmak.

 

  • 04.2007 tarihli ve 26490 sayılı Resmi Gazate' de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmaktır.

 

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ ZABITA TEMBİHNAMESİ

 

MADDE-1-   Bu tembihname Altıeylül Belediye sınırları dahilinde 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer kanunların Belediyeye yüklediği görevlerin yerine getirilmesinde Belediye Zabıtasına Kanunlar çerçevesinde tanınan görev ve yetkileri kamu düzeni ve genel sağlığın korunması Belde sakinlerinin sağlık, esenlik ve huzurunu temini amacıyla hazırlanmıştır.

 

MADDE-2-   Bu tembihname, Altıeylül Belediyesi yetki sınırları içerisindeki tüm ilçe halkını, ilçe halkına hizmet veren tüm belediye birimlerini, ilçe halkına hizmet sunan ve belediyenin ruhsatına tabi olarak çalışan tüm müesseseleri ve çalışanları, herhangi bir müesseseye bağlı olmaksızın hizmet gören kişileri kapsar.

 

MADDE-3-   Bu tembihname 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15/b bendine dayanılarak; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 1608 sayılı Umuru Belediyeye Mü¬teallik Ahkâmı Cezaiye Hakkında 16 Nisan 1340 Tarih Ve 486 Numaralı Kanunun Bazı Maddelerini Muadil Kanun, ile Belediyelere görev yükleyen diğer mevzuatlar çerçevesinde hazırlanmıştır.

 

MADDE-4-  Aşağıdaki tanımlar;

a) Belediye: Altıeylül Belediyesini,

b) Belediye Başkanı: Altıeylül Belediye Başkanını,

c) Belediye Encümeni: Altıeylül Belediye Encümenini,

d)Belediye Meclisi: Altıeylül Belediye Meclisini,

e) Belediye Zabıtası: Altıeylül Belediye Zabıtasını ifade eder.

 

MADDE-5-

  1. Belediye zabıta memurlarının vazifelerini yaptıkları esnada görevlerini engelleyecek şekilde karışmak, zorluk çıkarmak, yanlış bilgi vermek ve asılsız ihbarda bulunmak,
  2. Kamuya açık alanlarda, genel taşıt araçlarında gezici izinsiz çalgıcılık ve satıcılık yapmak
  3. Yüksek sesle bağırarak ve ses yükseltici araçlarla ve hoparlörlü araçlarla veya durarak satış, reklam, ilan yapmak,
  4. Yapılışları, görünümleri ve kokuları ile gelip geçenleri tiksindirecek, rahatsız edecek, çöp, sakatat, yaş deri, hayvan gübresi vb. gibi şeyleri açıkta taşımak, bunlardan çıkan katı ya da sıvı atıkların yerlere dökülmesine sebep olmak,
  5. Hayvan gübrelerinin depolanmasında; gerekli tedbir ve önlemleri almayarak yola, komşu parsellere ve çevreye akıntı, sızıntı ve zarar vermek,
  6. Etrafı kirletecek veya fena koku neşredecek deri, gübre, paçavra vs. sermek, dökmek ve kurutmak,
  7. Belediyeden müsaade almadan Sirk, Panayır ve Fuar alanı oluşturmak,
  8. Umumi çeşmelerden motorlu ve motorsuz araçlarla veya hortumla İnşaatına, evine su almak, çeşmenin etrafını kirletmek ve devamlı işgal etmek, bu yerlerde her çeşit eşya, taşıt ve hayvan yıkamak, Umuma açık çeşmeleri ve sulama vanalarını amacı dışında kullanmak,
  9. Belediyece yasaklanmış yerlerde top oynamak, oyun ve spor aletleri kurarak çalıştırmak ve bırakmak,
  10. Umuma mahsus alanları, yürüyüş, gezi, Piknik, Sosyal Faaliyet alanı (Düğün, Mahalle hayırları, vb.), spor alanlarında ve aletlerinde baş­kalarının kullanımını lüzumsuz şekilde engelleyecek hal ve davranışlarda bulunmak veya buraları her ne suretle olursa olsun işgal etmek,
  11. Havalı silah ya da benzeri aletler ile umuma açık yerlerde atış talimi yapmak ya da yaptırmak,
  12. Açıkta ayna, lazer vs. gibi göz alıcı ve yansıtıcı eşya ile çevreyi rahatsız etmek, Ulaşım araçlarının seyrine engel olmak .
  13. Şehrin meskûn ve Belediyece yasaklanan sahaları dahilinde bulunan ev ve apartmanların herhangi bir yerinde ve bahçelerinde her türlü evcil, kümes ve ahır hayvanlarının beslenmesine mahsus barınak yapmak, hayvan beslemek-bulundurmak, sahibi bulunduğu veya kiracısı olduğu evin içinde olsa dahi sakinlerin huzur ve istirahatını bozacak şekilde evcil hayvan bulundurmak, (Kırsal Mahalleler hariç)
  14. Binalarda hafta içi sabah 08.00'dan önce, akşam 21.00'den sonra, hafta sonu (Pazar günü) ise sabah 10.00'dan önce akşam 21.00'den sonra sessizliği bozacak ve başkalarının huzurunu etkileyecek şekilde tamirat, tadilat, inşa-i faaliyet vb. gürültülü işler yapmak,
  15. Her türlü yapının tamir, bakım, onarım, yapım ve/veya yıkımı sırasında gerekli tedbirleri almayarak çevreyi rahatsız etmek veya zarar vermek,
  16. Ev ve işyerlerinin dış duvarlarının, kapı içlerinin boyanması ve sıvanması esnasında lüzumlu koruyucu ted­birleri almamak,
  17. Belediye sınırları içerisindeki yapı sahipleri tarafından terk edilmiş veya kullanılmayan yapıların kapı, pencere, cam ve çerçevesi sökülmüş, içerisinde gizlenerek suç işlemeye müsait yıkılmaya yüz tutmuş, can güvenliği açısından tehlike arz eden, çevre açısından görüntü kirliliği oluşturan, virane olmuş her türlü yapının onarımını yapmayarak, toplumun ve çevrenin huzur ve refahını bozacak hal ve işlemlerin gerçekleşmesine engel olacak tedbirleri almamak,
  18. Binaların Cadde ve sokaklara bakan ön balkon ve pencerelerine bina yüzeyinden taşacak şekilde, kurut­mak ve havalandırmak maksadı ile çamaşır vesaire asmak, binaların caddeden görülecek kısımlarına çirkin manzara arz eden renk ve şekilde öteberi koy­mak, sucuk, pastırma, çiroz, vs, gibi gıda maddelerini asmak ve kurutmak, binaların yüz tarafındaki pencere, balkon, teras, vs. yerlerine sabit ve lüzumlu tedbirleri almaksızın çiçek saksısı, testi ve her türlü eşya koymak.
  19. İmar planlarında, yol, kaldırım, park ve kamu arazileri olarak geçen alanlara, belediyenin izni olmadan gelişi güzel ağaç dikmek,
  20. Belediye sınırları içerisinde bulunan her türlü nehir, dere, akarsu ve barajlara kanalizasyon ve kimyasal maddeleri akıtmak, hayvan gübresi, çöp ve moloz dökmek,
  21. Kanalizasyon şebekesine zarar vererek, Kanalizasyon suyu ile sebze, meyve, arazi ve bahçe sulamak,
  22. Tarım bakanlığı tarafından üretim izni almış ve üzerinde nevi, cinsi, üretim ve son kullanma tarihlerinin belirtildiği etiketi olan kültür mantarları dışında vatandaşın can güvenliğini tehlikeye atacak, başka tür mantar satışı yapmak, (para cezasının yanı sıra, bu şekilde satışa sunulan mantarlara el konularak imha edilir.)
  23. İlçe sınırları dahilinde, boş arazi, köprü altı, boş arsa, pazar yeri vb. yerlerde, baraka, çadır kurarak, araçla, vb. göçebe konumunda ikamet etmek,
  24. Plakası olmadan hayvan ile çekilen arabalar ile trafiğe çıkmak, Binek ve koşum gayesiyle kullanılan hayvanların yerleri kirletmesine meydan vermek,
  25. Cadde ve kaldırımlar üzerinde araç yıkamak,
  26. Şehir içerisinde ilgili birimlerden izin almadan çevreyi rahatsız edecek şekilde hurda ve atık malzemeleri toplamak ve depo etmek,

 

MADDE-6-

  1. Her ne suretle olursa olsun çevreyi kirletmek,
  2.  Çöp konteynırlarının etrafına gelişi güzel çöp vb. maddeler atmak, konteynerlere zarar vermek, ateş ve yanan kül atmak, başkasına ait olan konteyneri kullanmak,
  3.  Belediyemizce belirlenen konteynırların yerlerini belediyeden izinsiz değiştirmek ve belediyemizin belirlediği çöp konteyneri haricinde çöp kabı bulundurmak,
  4. Binaların, abidelerin, yeraltı ve yerüstü geçitlerinin camilerin ve her türlü ibadet yerlerinin yüzlerini, duvarlarını, cadde ve sokaklarla tretuvarları tebeşir, yağlı boya, katran, vs. ile karalamak, yakmak, şekil çizmek ve kirletmek,
  5. Yollara paspas atmak, sermek,
  6.  İlçemiz sınırları içerisinde ambalaj atıklarını belediye ve belediye ile anlaşmalı çevre lisanslı firmalar haricinde toplamak, taşımak ve depolamak,
  7. Geri dönüşüm konteyneri ve ünitelerine ambalaj atığı haricinde atık atmak, Özel olarak imal edilmiş ayrışımlı çöp kaplarına, bölümleri haricinde atık atmak,
  8. Tıbbi atık üreten Hastane, sağlık ocakları, poliklinikler vb. yerler tıbbi atıklarını diğer atıklardan ayrı toplayarak, bu atıklar için özel olarak yapılmış, üzerinde tıbbi atık yazılı torbalar içerisine koyarak ağızlarını sızdırmayacak şekilde bağlamaları ve tıbbi atık aracı ile alınana kadar, tıbbi atık konteynerinde muhafaza etmemek,
  9. Karlı havalarda evlerin, apartmanların ve işyerlerinin muhtelif yerlerinde biriken ve tehlike arz eden karları temizlememek,
  10. Binalardan dışarıya çıkan soba borusu, baca, klima suyu, kanalizasyon, fosseptik ve her türlü sanayi ve çirkef sularının, akıntı ve sızıntısına mani tedbir almamak, yağmur suyu borularını tabana kadar indirmemek, yağmur suyu borularını varsa yağmur suyu kanalına bağlamayıp açıkta bırakmak,
  11.  Bina yüzeylerinde ve dükkân önlerindeki kaldırımlarda temizlik yapılırken gelip geçenlerin üstlerini kirletmek,
  12.  Her türlü bina ve merdiven temizliğinde, halı, kilim, ev eşyası yıkanmasında ve inşaat dahilinde çamurlu, sabunlu ve çirkef suları yollara ve yaya kaldırımlara akıtmak
  13.  Her çeşit eşya ve malzemenin yükleme, boşaltma ve tamiri sırasında yerleri ve etrafı kirletmek,
  14.  Çöp konteynırına tiner, karpit, çeşitli kimyasal madde içerikli yanıcı ve patlayıcı madde atılması yasaktır. Bu tür maddeleri ayrı biriktirilip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Atık Bertaraf İstasyonuna nakletmemek
  15.  Çöp konteynırı vb. olmayan yerlere gelişigüzel çöp çıkarmak, meskun mahal dışında araziye çöp vb. atarak çevreyi kirletmek,
  16. Binalarda halı, kilim, temizlik bezleri, paspas vb. silkelemek ve dökmek, (Cumartesi günleri 09.00 ile 12.00 saatleri arasında ya da apartman yönetimince belirlenecek gün ve saatte çevreyi olumsuz etkilemeyecek şekilde halı silkelenebilir).
  17.  Belediyelerce belirlenen çöp kaplarına konteynırlarına çöp kapsamına girmeyen maddeleri koymak,
  18. Çöp ve süprüntü ile ilgisi olmayan bilumum atıklar, çöp ve süprüntü kavramı içine girmeyen malzeme ve imalat atıkları, her müessese kendi imkânları ile temizleyip toplamaya ve belediyeye ait çöp imha sahalarına taşımaya mecburdur,
  19.  Cami avluları abidelerin etrafı, köprü, iskele, istasyon, park vs. gibi halkın gelip geçtiği yerlerde oturma yerlerinin dışında oturmak, torba, heybe, denk, küfe, arkalık, tabla vs, gibi şeyleri bırakmak buraların intizamını bozmak, buralarda yatmak, fazla yer işgal etmek,

 

MADDE -7- 

  1. Taşınır veya taşınmaz, canlı veya cansız belediye eşya, emval ve mallarına zarar verecek eylem ve davranışlarda bulunmak veya bunları amacı dışında kullanmak, Belediyece konulmuş her nevi direk, lamba, levha, çeşme muslukları, çöp kutuları, reklam elemanları, banklar, sabit ve hareketli alet, edevat, çocuk oyun grupları, spor aletlerini sokak levhaları ile kapı numaralarını, durak ve tabelalarını vb. araç ve gereçlerini kırmak, bozmak ve tahrip etmek, yazı yazmak, boyamak, yakmak, düşürmek, yerlerini değiştirmek.
  2. Belediyenin bakım ve sorumluluğunda olan kamunun yararlandığı ve gelip geçtiği park ve yeşil alanlardaki yasaklanan yerlerde çimenlere ve çiçeklere basmak, top oynamak, ağaçlara fidanlara her ne suretle olursa olsun zarar vermek, çiçek koparmak, ağaçlara çıkmak veya bu hareketleri hayvanlara yaptırmak, varsa meyvelerini koparmak, hayvan bağlamak, ağaçlara ilan yapıştırmak, salıncak kurmak, çivi çakmak, isim yazmak, şekil çizmek, araçlarla ağaç ve çim alanlara çarpmak zarar vermek, belediyenin sorumluluğunda bulunan yerlerdeki ağaçlara zarar vermek
  3. Umumi süs havuzlarına girmek, var ise balık tutmak veya balıklara zarar vermek, umumi parklardaki anıt, eser ve müştemilata zarar vermek,
  4.  Parklarda ve mesire alanlarında yasak olan yerler­de, Binaların ortak kullanım alanlarında ve dairelerin balkonlarında ve umuma açık alanlarda mangal ve ateş yakmak,
  5.  Mülkiyet sahipleri bahçe ve arsalarında meydan, cadde, sokak ve komşu parsellere sarkan ağaç dallarıyla çevreye, yaya ve araçlara zarar vermek,
  6.  Dükkan ve binaların sokak üzerindeki yüzlerine 2,5 metre yükseklikten az güneşlik, perde, saçak, siper yapmak, ve bunların yanında, komşu parsele geçmek, tretuvarların üzerine her çeşit işaret levhası, reklam panoları dikmek
  7.  İnşaatlarda işgaliye ödenen tahta perde ile çevrili kısım haricinde herhangi bir iş yapmak veya işgal etmek, işgaliye öde­nen kısımdaki yol veya tretuvarın vasfını bozmak ve tahrip etmek,
  8. Yollar ve meydanlar üzerinde yapılan inşaat, inşaat tamir işlemleri ve yıkım işlemlerini, perde, tente, tahta vb. malzeme ile paravan çevirmeden yapmak, toz çıkarmak, moloz vs. düşmesine meydan vermek,
  9.  İnşaatlarda mal sahibi ile sorumlu Yapı Denetim firmasının kim olduğunu, inşaatın fenni ve teknik vasfını, ruhsat tarihini göstermek üzere tabela koymamak,
  10.  Kapı, pencere, duvar, saçak gibi dışarıdan görülen yerleri kapatmak için, tente olarak hasır, çuval, bez v.s. gibi görünüşleri çirkin şeyleri asmak, takmak,
  11. Boş arsaların veya kullanılmayan yapıların sokak ve meydanlara bakan cephele­rini tahta perde veya duvar ile kapatıp muhafaza altına almamak, yabani otları temizlememek, arsa içerisinde ki ağaçların budanmaması ve çöp ve molozların dökülmesini önleyici önlemler almamak,
  12. Dükkânların Sokak veya caddeye bakan yüzlerine çivi, çengel vs, çakarak öteberi asmak, dükkân önlerine ve kaldırımlara halı, yolluk vb. malzeme sermek,
  13.  Bütün inşaatlarda yapı sahibince her türlü tehlikeyi önleyecek şekilde yapı çevresini tahta perde veya uygun malzeme ile kapatmamak, belediyemizce gerekli gö­rülmesi halinde geceleri aydınlatma yapmamak, ayrıca inşaatın yapılan her katının yol cephelerini emniyet amacı ile cephe boyunca uygun malzeme ile kapat­mamak, yıkımı yapılacak binalarda da aynı şekilde emniyet tedbirleri almamak,
  14.  Toprak, kum, mıcır, kömür tozu, talaş, saman, silaj, küspe, yem vb. uçuşabilecek mal vb. maddeler taşıyan kamyonlara ait yükün etrafa savrulmasına, dökülmesine ve uçuşmasına mani olacak şekilde üzerini branda ile örtmemek, umuma açık alanlar veya boş arsalarda gelişi güzel depolamak, Beton Mikserleri için gerekli tedbirleri almamak
  15. Binaların ortak kullanım alanlarını kat malikleri kurulundan izin alınmadan her ne şekilde olursa olsun kullanmak ve /veya işgal etmek,
  16. Yollar, Pazar yerleri, park, yeşil alan ve taşıt trafiğine kapalı yaya gezinti alanı gibi herkesin gelip geçmesine mahsus yerler ve yaya kaldırımları ve toplu taşıma araç durakları ve alt yapı çalışması yapılan cadde, sokak, meydan vb. alanları motorlu- motorsuz taşıtlarla veya zirai aletlerle durarak, duraklayarak ya da park ederek yayaların geliş ve geçiş güvenliğini tehlikeye düşürmek, mahallin görünümünü olumsuz etkilemek.
  17. Motorlu vasıtasını Pazar yerlerine, cadde, sokak, meydan vb. yerlere park etmek suretiyle belediye hizmetlerinin görülmesi ve belediye alt yapı çalışmalarında uyarılara rağmen aracını kaldırmayarak çalışmaları engellemeye devam etmek, (çalışmanın devam edebilmesi için araç zabıta birimi marifeti ile çektirilerek, yediemin otoparkına teslim edilir.)
  18.  Yayaların yoğun olduğu yollarda ve meydanlarda yaya güvenliği yönünden tehlike arz edecek şekilde kayar ayakkabılarla yürümek, tekerlekli patenle ve kızakla kaymak
  19.  Meydan yol ve tretuvarlarda her türlü tamirat ve hafriyatta lüzumlu emniyet tedbirlerini almamak ve geceleri izinli çalışmalarda renkli ışıklarla tehlikeyi belirtmemek,
  20. Yol üzerindeki binaların yüzlerine bayrak, levha afiş ve benzerlerini sağlam bir şekilde sabitlememek,
  21.  Şehrin içindeki yaya kaldırımı ve arsalarda bulunan sarnıç, kuyu, kireç kuyusu, mahzen vs. gibi çukurları üstü açık bulundurmak veya etrafını çevirmemek, gerekli emniyet tertibatı almamak,
  22. Her türlü bina, apartman ve işyerinden sokağa, ışıklığa ve komşu yan parsellerinde bulunanları rahatsız edecek şekilde baca çıkartmak, bacayı çatı seviyesi altında bırakmak,
  23. İşyeri ve meskenlerde işin niteliğine göre baca sistemini takmamak, etrafa kurum ve is çıkaracak şekilde çevreyi rahatsız etmek, baca temizliğini yapmamak veya yaptırmamak,
  24.  Ortak kamu kullanım alanları üzerine ilgili belediyesinden izin alınmadan; büfe, ATM kulübesi-makinesi, ankesörlü telefon kabini ve kart satış kabini vb. koymak,
  25. Atık su, yağmursuyu ve içme suyu sistemleri ile ilgili yeraltı ve yerüstü yapılarına izinsiz müdahale etmek
  26. Her türlü atık ve artığın, kablo, anız ve tarla otunun vb. gelişigüzel biçimde kontrolsüz bir şekilde yakılarak etrafa rahatsızlık vermek,
  27. Her türlü inşaat ve tamirat artıklarını ve molozlarını Belediyece tarif edilen yerler dışında yollara tretuvarlara ve arsalara dökmek ve bırakmak, yollara dökerek taşımak,
  28. Binaların dış yüzeylerine takılacak olan klima, anten vb. malzemelerin gelip geçenlere zarar verecek şekilde monte etmek,
  29. Her türlü binalarda bulunan klima vb. makineleri­nin sularının bir akara bağlanmadan açığa verilmesi,
  30. İnşaat hafriyatı alımı sırasında tedbir almadan cadde ve sokağa çıkmak, yolu kirletmek (Çamur-Toz v.b.)
  31. Gıda sevkiyatına uygun şartları taşımayan araçlar ile gıda sevkiyatı yapmak,
  32. Özel mülkiyet alanında olsun ya da olmasın, eğlence mekânları haricindeki yerlerde, ilgili belediyeden izin almadan açık alanlarda, herhangi bir eğlence, şenlik, panayır, Pazar, konser, organizasyon ve diğer kutlamalarda davul, zurna vb. müzik aleti, patlayıcı, maytap, havai fişek, vb. şeyleri kullanarak ve içerisi tehlikeli gazla doldurulmuş balon satışı yaparak çevreyi rahatsız etmek, zarar vermek
  33.  Her ne surette olursa olsun kamuya ait alanlara araç parkını engellemek amacı ile zincir veya benzeri engeller ile çevirmek, park yasağı tabelası, duba, çiçeklik v.b. şeyler koymak, ya da herhangi bir maksat ile fiziki engel oluşturmak,
  34. Belediyemiz sorumluluğunda bulunan park ve yeşil alanlara, cadde ve sokaklar üzerine reklam amaçlı tabela dikilmesi, afiş asılması, ağaç üzerine veya ağaçlar kullanılarak aralarına reklam afişlerinin asılması,
  35. Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde, meskûn mahal içerisinde, cadde, sokak ve meydanlarda yanıcı, patlayıcı ve tehlike arz eden araç ile park etmek,
  36. Belediyenin izni olmadan kaldırımı tahrip etmek, alçaltıp yükseltmek, kaldırım üzerine basamak yapmak, taş, karo, parke, seramik, kilit taşı, mermer vb. döşemek,
  37. Belediyemizce belirlenmiş yerler haricinde araç üzerinde veya tezgah kurarak anonslu veya anonssuz satış yaparak daimi ve muvakkat (geçici) Pazar oluşturmak,
  38. Belediyece yasaklanan meydan, park, yaya yolu vb. yerlerde bisiklet ve motosiklet vb. gibi araçlara binmek veya park etmek,
  39.  Belediyemizden izinsiz olarak seyyar satıcılık, fotoğrafçılık, berberlik, falcılık, müzisyenlik yapmak,
  40.  Halka açık alanlar ve yerleşim yerlerinde, uzaktan kumandalı havada ve karada hareket edebilen (uçak, helikopter, yarış arabası) vasıtaları, belediyeden izin almadan kullanmak.
  41. Belediyeden gerekli izin alınmadan imar ruhsatı gerektirmeyen yapı yapmak. ( garaj, kömürlük, ardiye, büfe vb.)

 

MADDE -8 - 

  1.  Belediyelerce tayin ve tespit edilen bölgeler haricinde hayvan ahırı yapılamaz, hayvan beslenemez ve satışı yapılamaz.
  2.  Hayvan dövmek, eziyet etmek, hayvan oynatmak, dövüştürmek, (köpek, horoz) takatinden fazla yük yüklemek, şefkat hislerini rencide edercesine kırbaçlamak, yetkili kurumlardan müsaade almadan çadır kurarak yırtıcı ve yabani hayvan teşiri yapmak,
  3.  Evcil ve süs hayvanları, kümes, ahır ve ağıl hayvanlarını sokaklara başıboş bırakmak, park, bahçe, arsa, cami, mezarlık ve diğer mabetlerin avlularında otlatmak, bu hayvanların umuma mahsus yerleri kirletmelerine sebep olmak
  4.  Belediyeye kayıt edilmemiş, numara almamış, aşılama işlerini süresi içinde yapılmamış, tasmasız, ağızlıksız, yularsız veya yuları gelip geçenlere zarar verecek kadar uzun, sahibi elinde tutulmaksızın etrafa zarar verecek şekilde hayvan gezdirilemez, bu gibi hayvanlar serbest, başıboş bırakılamaz, veteriner sağlık karnesi olmayan ve aşıları yapılmamış evcil hayvanlar evde veya bahçede beslenemez,
  5.  Büyük ve küçük her türlü hayvan ölüleri her nerede olursa olsun açıkta bırakılamaz, umuma mahsus yerlere atılamaz veya gömülemez, (Ahır ve ağıl hayvanlarının ölüleri bu hususta Belediyece hazırlanmış özel vasıtalarla nihai işlemi yapılacak yere kadar ölü hayvanın nakli kabul edilecek tarifeye göre yapılacaktır. Kurban Bayramında kesilen hayvanın iç organları da dahil atılacak parçaları ile hayvan ölüleri hayvan sahipleri tarafından kokuşmaya meydan verilmeden şehir dışında, hayvanlar tarafından eşilip çıkarılmayacak surette gömülecektir. Bunlar gıda maddelerine veya insanlara mahsus eşyayı nakle veya insan taşımaya mahsus araçlarla taşınmayacaktır.)
  6. Bulaşıcı hastalıklar neticesinde veya şüpheli olarak ölen hayvanlarla ilgili gerekli önlem ve tedbirleri almamak,
  7. Ev ve süs hayvanlarının doğal ihtiyaçlarını karşılamak üzere park, bahçe, yürüyüş yolları, cadde ve sokaklarda genel bakımını yapmamak, dolaştırılmaları esnasında; hacetlerini giderdikleri tak­dirde hayvansal ve diğer atıklarını bertaraf etmemek,
  8. Kanunlarca yasaklanmış hayvan ırklarını ikametgah içerisinde ve bahçede beslemek ve bakmak, sokakta, meydanlarda gezdirmek,
  9. Belediye tarafından tayin ve tespit edilerek oluşturulan hayvan besleme noktaları haricinde umuma açık yerlerde hayvanların beslenmesi esnasında verilen gıda ve gıda atıkları ile çevreyi kirletmek,
  10. Belediye sınırları dahilinde, ev veya bahçesinde kedi, köpek, kanatlı hayvan vb. evcil hayvan beslerken gerekli tedbir ve önlemleri almayarak çevreyi rahatsız etmek,
  11.  Belediye tarafından tayin ve tespit edilen alanlar haricinde, besi hayvanlarının kurbanlık, adaklık veya her ne sebeple olursa olsun kesimini yapmak,

 

MADDE -9-  

  1. Büyükşehir Belediye sınırlan içerisinde Büyükşehir Belediyesinin kararlarına aykırı olarak ilan reklam unsuru koymak,
  2. Belediyemizin izni olmadan, herhangi bir şekilde süreli ya da süresiz, tanıtım amaçlı stant açmak, bilgi broşürü ve el ilanı dağıtmak,
  3.  Belediyenin almış olduğu reklam ilan kurallarına aykırı hareket etmek, Belediyece tayin ve tespit edilen yerler haricinde, resmi dairelerle, tarihi değeri olan binalara, cami, sebil, çeşme, Elektrik direkleri, mezarlık duvarları gibi yerlere, ayrıca rızası dışında şahsa ait özel mülklere sabit ve seyyar her türlü reklam asmak ve yapıştırmak, Ses yükseltici cihazlarla ve hoparlörlü araçlar ile ilan ve reklam yapmak,

 

MADDE- 10- Altıeylül Belediyesi Seyyar Satış Yönetmeliğinde belirlenen kurallara uymamak,

 

MADDE- 11- Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, UKOME ve Ulaştırma Daire Başkanlığının çıkarmış olduğu kararlara aykırı hareket etmek,

 

MADDE-12-  Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 12 Temmuz 2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Pazar Yerleri Hakkında tembihname ve söz konusu tembihnamede yapılan değişikliklere aykırı hareket etmek.

 

MADDE -13-

  1. Gıda Maddeleri Tüzüğü, Altıeylül Belediyesi Zabıta tembihnamesi, Belediye Meclisi ve Belediye Encümeni kararları ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun hareket etmemek,
  2. Kılık-kıyafetine, el ve yüz temizliğine, tıraşına özen göstermemek,
  3. Belediyemizce belirlenen ebatlardaki tezgâhlarda satışa sunmamak, yere mal sererek satış yapmak,
  4. Belediyemizce belirlenen pazaryeri açılış ve kapanış saatlerine riayet etmemek,
  5.  Belediyemizce belirlenen saatlerde pazaryerine araç sokmak,
  6. Kendisine tahsis edilen yeri her hafta düzenli olarak açmamak,
  7. Pazaryerlerinde çevreyi rahatsız edecek tarzda bağırarak satış yapmak, müşteriye iyi ve nazik muamele etmemek, her türlü kırıcı ve sert ifadeler kullanmaktan kaçınmamak,
  8. Pazar yerine izinsiz olarak herhangi bir şey çakmak, çadır kurmak, branda çekmek, karşıdan karşıya ip germek, görüntü kirliliği oluşturmak, Pazar estetiğini bozmak,
  9. Kendisine tahsis edilen yere ilişkin işgaliye bedelini itiraz etmeksizin süresinde ödememek,
  10. Kendisine tahsis edilen yeri ve etrafını temiz tutmamak, çöplerini çöp poşetinde biriktirmemek ve akşamları poşetlerin ağzını bağlayarak Zabıta Müdürlüğünce belirlenen yere bırakmamak,
  11. Kontrol esnasında, pazaryerine getirerek satışa sunduğu mallarının alış faturalarını ve istenilen evrakları görevli memurlara ibraz etmemek,
  12. Geçici bir süre için de olsa; kendisine tahsis edilen yerin dışına ve/veya yol olarak ayrılan yerlere herhangi bir şekilde mal, kasa vb. koymak,
  13. Satışa başlamadan önce, görevlilerin ikazına mahal bırakmadan satışa arz ettiği malların üzerine satış fiyatını gösterir etiket koymamak, etiketlerde birim fiyat yazmamak (kilogram fiyatı, tanesi vb.), aldatmacaya yönelik ifadeler ( ½ Kg, yarım kilo vb. ) kullanmak, etiketin arka yüzeyinde herhangi bir rakam veya yazıya yer vermek,
  14. Pazaryerine, pazarın kurulduğu gün saat 06:00' dan önce ve yaz aylarında saat 22:00, kış aylarında ise saat 20:00' den sonra mal ve malzeme bırakmak,
  15. Bir başka hak sahibine tahsis edilmiş yere tezgâh açmak,
  16. Adına tahsisi yapılan Pazar yerini, bir başkasına kiraya vermek ve/veya tezgâh açtırmak,
  17. Oturaklı, ibreli veya elektronik terazi kullanmamak, yaylı veya asma terazi kullanmak,
  18. Tavuk, et, balık ve bunların ürünlerinin satışını yapmak.
  19. Elektrikli aletler ile elektronik eşyaların satışını yapmak.
  20. Üretici adı altında kayıtlı bulunan Müstahsilin, kendi ürettiği ürünlerinin haricinde mal satışı yapmak,
  21. Pazar içerisinde pişirilerek, kaynatılarak veya imalata yönelik gıda maddesi satmak, ( mısır, kestane, vb.)
  22. Gıda, Gıda harici ve Hurdacılar için ayrılmış bölümlerde tahsisi dışında ürün satışı yapmak,
  23. Satışa sunduğu gıda ürünlerini uygun poşet içerisinde sunmamak,
  24. İlçemizde kurulan semt pazarlarının 1. derece etrafına (Pazar yerini çevreleyen ilk sokak ve caddelere) pazarcı aracı park etmek yasaktır.

 

MADDE -14-           

  1. Mezarlıkları çeviren duvar, parmaklık vs. gibi manilere çıkmak ve tırmanmak, mezarların üstüne çıkmak veya oturmak, çiçek, fidan, ağaç veya herhangi bir bitkiyi koparmak, sökmek, mezarlar üzerine konmuş eşya ve işaretleri kaldırmak, yerlerini değiştirmek, mevcut yollar haricinde gezinmek, her ne olursa olsun ziyaretçilerin huzur ve sükûnlarını ihlal etmek, mezarlıklara zarar vermek ve ölülere karşı hürmetsizlik gösterecek hareketlerde bulunmak.
  2. Sarhoşların, dilencilerin, seyyar satıcıların, yanında velisi bulunmayan çocukların beraberinde köpek ve sair hayvanat getirenlerin mezarlık içine girmesi.
  3. Güneş battıktan sonra mezarlıklara her ne sebeple olursa olsun girmek.
  4. Mezarlık içerisinde her türlü kümes hayvanı, küçükbaş ve büyükbaş hayvan otlatmak.
  5. Mezarlıklarda Belediyeden izin almadan ve belediyemizce belirlenen tip projeler haricinde mezar yeri yapmak, her türlü tesisat ve tamiratı yapmak, yaptırmak.

 

MADDE -15-

  1. 2005/9207 sayılı İşyeri açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin tembihname ve söz konusu tembihname hakkında yapılan değişikliklere aykırı hareket etmek.
  2. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet göstermek,
  3.  İşyeri açma ve çalışma ruhsatında belirtilen faaliyet ile tali faaliyetlerin dışında, ruhsata aykırı hareket etmek, ruhsat alındıktan sonra işyerini büyütmek ve ruhsat şartlarında değişiklik yapmak,
  4. Ayıplı, kırık, çürük, eksik gramajlı, aparatlarında eksiklik, defolu vb. mal imal etmek, satışını yapmak,
  5.  İşyerindeki temizlik, sıhhi ve fenni usullerle toz kaldırmadan ve iş saatleri dışında yapılacaktır.
  6.  İşyerinde çalışan elemanların üstbaşları temiz ve tertipli olacaktır,
  7.  Her işyeri ve müessese sahibi; işyerinin girişine, adı-soyadı ve unvanı ile yaptığı işi belirtir tabelayı, belediye tarafından alınan kararlara uygun ve tehlike arz etmeyecek şekilde asılmasını sağlar. Ruhsat ve faaliyet konusu ile ilgisi olmayan İşyeri tabelası kullanamaz.
  8. Belediye ruhsatına tabi işyerlerinde belediyeden alınmış ruhsat, vergi levhası, satışını yapıyorsa alkollü içki satış ruhsatı, Pazar günleri açık kalıyor ise Pazar günü çalışma izni, işyerinin görülür bir yerinde asılıyor olması mecburidir.
  9. İçki içilmesine müsaade edilmeyen işyerlerinde; içki içilmesi, içirilmesine izin verilmesi, açık içki satılması yasaktır.
  10. Gıda satışı yapılan ve umuma açık yeme içme, istirahat ve eğlence yerlerinde çalışan personelin mutlaka Hijyen belgesi istenecektir.
  11. İşyerinde kullanılan malzeme araç ve gereçlerin temizlik bakım ve onarımını yapmamak, genel temizliğe riayet etmemek,
  12. İşyerlerinde, kapalı çarşı, pasaj, müesseseler vb. yerlerde ikamet etmek, yatıp kalkmak ve iş­yerlerinin; sıhhi vasıflarını herhangi bir suretle ihlal edebilecek işlere, tahsis edilmesi yasaktır. İşyerlerinden, ikametgâhlara ve diğer işyerlerine kapı açılmamalıdır.
  13. Sıhhi tedbirleri alınmamış ve ambalajlanmamış gıda maddelerinin taşınması ve satılması, paketlenmiş, ambalajlanmış ürünlerin etiketsiz ve son kullanma tarihi geçmiş olarak satılması yasaktır.
  14. Bozulabilecek besin maddeleri, uygun şartlarda, soğuk hava depoları ve dolaplarında teşhir ve muhafaza edilmelidir.
  15. İşyerlerinde, akvaryum canlıları dışında hayvan bulundurulması, beslenmesi ve her türlü haşaratın bulunmasını engelleyici tedbir alınmalıdır.
  16. Gıda ve gıda harici üretim ve satış yerleri ile diğer tarifeye tabi çalışan iş yerlerinde ilgili esnaf odasından onaylı fiyat tarifesi ve/veya etiketi iş yerinin görünür yerinde asılı bulundurulmalıdır.
  17. Tarifesinde ve etiketinde belirtilen satış fiyatının üzerinde (Fahiş fiyatla ) mal ve hizmet satmak yasaktır.
  18. 394 sayılı Hafta tatili kanuna aykırı davranmamak, ruhsatı almadan iş yerlerinin hafta sonu açık bulundurulması yasaktır.
  19.  İşyerlerinin faaliyetleri nedeniyle insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü olum­suzluğa karşı (Gürültü, Ses, Toz, Duman, İs, Koku, Katı, Sıvı ve Gaz atıkları vb.) gerekli tedbirler alınmalıdır.
  20. işyerlerinde müşteri celbi maksadı ile elektrikli, elektriksiz zil veya çıngırak çalmak, hoparlör ile reklam yapmak, bağırıp çağırmak veya müzik açarak gelip geçenleri ve çevresini rahatsız etmek,
  21.  Türk Bayrağı Tüzüğünün 17 maddesi işyerleri, konut vb. özel yerlere Milli Bayramlarda, Resmi Bayramlarda, kurtuluş ve Atatürk'ü anma günlerinde Bayrak asılabilir hükmü gereğince iş yerlerinin ön kısmına solmuş, de­forme olmuş, yırtılmış ve özelliğini kaybetmiş bayrak asmak yasaktır.
  22. İşyerleri Belediyemizin belirlemiş olduğu açma-kapama saatlerine riayet edeceklerdir.
  23. İşyerlerinde satışa sunulan mal ve hizmete ait ücret tarifesi müşterilerin rahatça görebileceği şekilde düzenlenerek sunulacaktır. Mal ve hizmet sunan her türlü işyerinde, işletmenin iştigal ettiği iş ile ilgili hiz­met, ürün ve mamullerin fiyat tarifelerinin müşterilerin kolaylıkla görebilecekleri yerde asılı olması mecburidir. Buna aykırı hareket eden işyeri ilgilileri hakkında 6502 sayılı Tüketici Kanunu'na isti­naden işlem yapılır.
  24. Gıda ürünleri ile temizlik ürünleri aynı rafta satışa sunulmamalıdır.
  25. Halkın örf-adet, gelenek ve göreneklerine aykırı iş yapmak, adabı muaşeret kurallarına aykırı davranmak,
  26.  Engellilerin işyerlerine giriş ve çıkışları için gereken kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması zorunludur.

 

MADDE -16-

  1. Satışa arz edilen her türlü maddeyi fiyatına tesir edecek şekilde, fazla ağır ambalaj malzemesi ile tartıp satmak yasaktır. T.S.E. belgesiz ambalaj malzemesi ha­ricindeki malzemeler kesinlikle ambalaj malzemesi olarak kullanılamaz,
  2.  Her türlü tartı ve ölçü aletleri 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu hükümlerine göre zamanında kontrol ettirilecek ve damgalattırılacaktır.
  3. Azami satış fiyatları ve kar hadleri tespit edilen mad­delerin halka arz edilmemesi, satıştan imtina edilmesi, kaçırılması, saklanması veya satılmadığı halde satılmış gibi gösterilmesi ve ücret tarifeleri belirtilen hizmetlerden kaçınılması yasaktır.

 

MADDE-17-       İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamayan ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği gelişmemiş 15 yaşından küçüklere ve davranış yeteneği önemli derecede azalmış akıl hastalığına maruz kişilere bu tembihnamede belirtilen cezai müeyyideler uygulanmaz, ancak işyerlerinde bu gibi insanları çalıştıranlar hakkında bu kişilerin işlediği suçlardan dolayı müeyyide işyeri ilgilisine veya velisine uygulanır.

 

 

MADDE-18-    Bu tembihnamede hüküm bulunmayan hallerde ilgili özel mevzuatta yer alan hükümler aynen uygulanır.

 

MADDE-19-    Bu tembihname hükümlerinden ilgili özel mevzuat hükümlerine aykırılıkları görülenler uygulanmaz.

 

MADDE-20-    Bu tembihname hükümlerinin uygulanmasında Altıeylül Belediyesinin sorumluluğu, ilçe sınırları ve diğer mevzuat ile sorumluluğuna verilen alanlar ile sınırlıdır.

 

MADDE-21-    Bu tembihnamede belirlenen kurallara uyulup uyulmadığının denetimini belediye zabıtaları yapar.

 

MADDE-22-    Bu tembihnamede sayılan suçları, belediye zabıtası tarafından tespit edildiğinde, hazırlanmış matbu tutanak tanzim edilerek belediye encümenine sevk edilir.

 

MADDE-23-     Bu tembihnamede sayılmakla beraber, suç konusu ile ilgili kanunlarda hüküm bulunması halinde, özel mevzuat hükümlerine göre işlem uygulanır.

 

MADDE-24-     Bu tembihnamede sayılsa da görevli memurun tespitine göre işlenen belediye suçu, belirlenmiş olan ceza miktarını aşan nitelikte olduğu görüşünde ise idari yaptırım karar tutanağı değil tespit tutanağı tanzim edilerek Encümene havale edilir, ilgili kurum ya da birime bildirilir.

 

MADDE-25-     Belediye Zabıtası, bu tembihnamede sayılsın ya da sayılmasın görevleri ve yetkileri ile ilgili suçlar için ayrıca, her türlü tutanak, rapor vb. tanzim etme ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukları saklıdır.

 

MADDE-26-     Hüküm bulunmayan hallerde Belediye Kanununda, Belediye Zabıta Yönetmeliğinde veya diğer mevzuatlarda, belediye suçu sayılan fiiller, mevzuatlarında belirtildiği gibi cezai işlem görür.

 

MADDE-27 -    Bu maddede öngörülen idarî para cezaları, belediye sınırları içinde belediye encümenince verilir. Verilen idarî para cezalarına dair kararlar ilgililere 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilir.

 

MADDE-28-     İdarî para cezaları 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil olunur.

 

MADDE-29-     Kişi hakkında uygulanan tespit tutanakları her ne surette olursa olsun bir suret ilgilisine verilmek üzere tebliğ edilir. İlgilisi kararı tebellüğden imtina ederse 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.

 

MADDE-30-     Tespit Tutanakları mahallinde ve görgü sonucu tanzim edilir.

 

MADDE-31-     Mühürlenerek kapatılan bir işyeri, kararda belirtilen süreden önce açılırsa mühür fekki tutanağı tutularak belediyenin hukuk birimi aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur, işyeri yeniden mühürlenir. Eksikliklerini gideren işyerlerinin faaliyetlerine izin verilerek Mühür Kaldırma Tutanağı tanzim edilir, işyeri sahibine veya temsilcisine bir suret teslim edilir.

 

MADDE-32-     Kurallara aykırı hareket edildiğine memurun bizzat şahit olduğunda, Alınan yazılı ya da sözlü bir şikâyette olay mahalline varıldığında memur tarafından kural ihlalinin görülmesi ve bu ihlali gerçekleştirenin bizzat tespiti veya civardaki kişilerin yazılı şahitliği ileKural ihlalinin delilinin olay mahallinde bulunması ancak ilgilisinin tespit edilmesine rağmen kişiye ulaşılamaması durumunda yapılacak araştırma sonucunda ilgilisi bulunduğunda,Kural ihlalinin, başka bir resmi kurum tarafından, ihlali gerçekleştirenin (varsa delilleri ile birlikte) kimlik bilgileri ve açık adresi bildirildiğinde, Belediye Zabıtaları tarafından cezai müeyyide uygulanır.

 

MADDE-33-    Yukarıdaki maddelerde belirtilen parasal miktarlar, her yıl 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre arttırılır.

 

MADDE-34-    Bu tembihname Altıeylül Belediye Meclisince kabul edilip onaylandıktan, uygun araçlarla ve iletişim vasıtası ile halka duyurulduktan sonra yürürlüğe girer.

 

MADDE-35-    Bu tembihname hükümlerini Altıeylül Belediye Başkanı yürütür.

Birim Haberleri