ALGEM Dualarla açıldı

Altıeylül Belediyesi tarafından Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde kurulan Altıeylül Gelişim Merkezi ALGEM, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu tarafından hizmete açıldı.

ALGEM’in açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşcu ile davetliler katıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış öncesinde dualar okundu.

“5 YILDIZLI OTEL GİBİ”

ALGEM ile ilgili konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “ALGEM faaliyete geçiyor. ALGEM’de sosyal market, dershane, meslek edindirme kursları, kreşi, bakım odaları, sergi salonları ve toplantı salonları ile hizmet verecek. ALGEM Altıeylül Gelişim Merkezi. Meslek kurslarına çocuklu aileler katılamıyorlar ama biz onları da düşündük. Anneler kurslara çocukla birlikte gelecek, anneler kurs alacak çocuklarda kreşte duracak. Donanımlı bir merkez açıyoruz. Başta Başkan Yardımcımız Mesut Eray olmak üzere tüm çalışanları kutluyorum. Çok güzel hizmetlerin sunulacağı 5 yıldızlı otel oldu” dedi.

“ALTIEYLÜL’E HAYIRLI OLSUN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da “Balıkesir mutlu insanların olduğu bir il. ALGEM’de sosyal belediyecilik hizmet verecek. Kurslar, kreşler, psikolog danışmanları ve meslek kursları ile faaliyete gösterecek bu bina için Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür ediyor, Altıeylül ilçesine hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

“MAHALLENİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”

Vali Mustafa Yaman ise “Bu mahallenin ihtiyacına cevap verecek bir mekan. Alışverişler yapılacak, meslek edindirme kursları, psikologlar olacak. Bayanlarımızın çocuklarına kreşte var. ALGEM’lerin sayısı artacaktır.  Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖYLE BİR TESİSİ AÇMAK ÖNEMLİ”

Açılış töreninde konuşma yapan Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, sosyal belediyeciliği adeta bir marka haline getirdi. Ardından da, büyükşehir belediye başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız, onun yolundan giderek, dünyaya örnek olacak çalışmalar yapıyorlar. Hayatın her alanında, özellikle insan odaklı sosyal belediyecilik yürütüyorlar. Bugün Altıeylül Belediye Başkanımızın yapmış olduğu böyle bir tesisin açılışında sizlerle beraber bulunmaktan dolayı mutluyum” şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve protokol mensupları, ALGEM binasını inceledi ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray’dan bilgi aldılar.