Küçük ressamlardan büyük emek

Altıeylül İlçemize bağlı Macarlar Mahallesi ortaokulunun sanatkâr öğrencilerinin yaptığı tablolar Karesi ve Altıeylül Belediyeleri’nin ortak kullanımda olduğu Belediye Binası önünde sergilendi.

Açılışını Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale’nin yaptığı sergiye, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Macarlar Muhtarı, Macarlar Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrenciler ile misafirler katıldı. Macarlar Ortaokulu Resim öğretmeni Seval Öztürk kontrolünde  yaklaşık 2 aylık sürede hazırlanan tablolar 42 farklı öğrenci tarafından resmedildi. Macarlar Ortaokulunun 5.6.7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin Pablo Picasso, Amedeo Clemente Modigliani, Piet Mondrian, Alexander Calderin gibi ünlü ressamların eserlerinin resmedildiği sergi izleyenlerden büyük beğeni aldı.