Altıeylül Cirit sporunda buluştu

Altıeylül Belediyesi’nin 11. Uluslar arası Yörük ve Türkmen Şöleni etkinlikleri kapsamında cirit müsabakaları ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü.

Cirit gösterileri Kurtdereli Vergi Dairesi yanında bulunan alanda gerçekleşti. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın izlediği gösterilerde Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü üyelerinin performansı büyük alkış aldı. Cirit müsabakaları nefesleri kesti.

Cirit gösterisinin ardından Atatürk Parkı içerisinde şenlik kapsamında halk oyunları gösterileri izlendi.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun da yer aldığı gösterilere vatandaşlar ciritlerde olduğu gibi yine büyük ilgi gösterdi.

Vatandaşları alkışları hiç durmadı. İlk olarak güreşçiler birbirlerini yenebilmek için kıyasıya yarıştı, ardından Başkent’ten gelen ekip halk oyunları gösterileri ve hareketli dakikaları ile tam not aldı. Ankara ekibinden sonra sahneye Trabzon ekibi çıktı. Karadeniz yöresinin dansları beğenildi. Karadeniz ekibi Balıkesir’de kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na günün anısında plaket verdiler. Gösteriler Bandırma Kafkas Ekibinin nefes kesen oyunları ile sürdü ve finali Makedonya’dan gelen gençlerin gösterileri ile son buldu.