Altıeylül Belediyesi Resmi Web Sitesi
Kültür gecemiz büyük ilgi gördü

Belediyemizin kültürel etkinlikleri devam ediyor. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde yoğun katılım ile Hasan Basri Çantay ve O’nun kaleminden Mehmet Akif’i Anlamak paneli gerçekleştirdi. Panele Vali Mustafa Yaman ve eşi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Birol Şahin, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, BAÜ Rektörü Kerim Özdemir, Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Hasan Basri Çantay’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılışında  Belediyemiz tarafından yaptırılan ve Hasan Basri Çantay ile ve onun Mehmet Akif’in dostluklarını anlatılan belgesel büyük bir beğeni ile izlendi. Protokol ve vatandaşlar hazırlanan belgesel sayesinde Hasan Basri Çantay ve Mehmet Akif’i daha yakından tanıma fırsatı buldular. Belgeselin ardından sahneye İbrahim Sadri çıktı. İbrahim Sadri ve ekibi geceye birbirinden güzel şiirlerle damgasını vurdu. Çanakkale şehitlerine ve Mehmet Akif’in ordumuza ithaf ettiği İstiklal Marşını okuması duygu dolu anlar yaşandı.

Sadri izledikleri belgeselin çok güzel olduğunu söyleyerek  Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nu tebrik etti ve sahneye davet etti. Başkanımız Kafaoğlu da Balıkesir’de ve Türkiye’de Hasan Basri Çantay ve onun kaleminden Mehmet Akif’i anlatan bir belgeselin ilk olduğunu söyleyerek, belgeseli TRT’ye de vereceklerini ifade etti. Daha sonraki panelinde ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Prof. Dr. Bedri Gencer, Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkan ve Hasan Basri Çantay’ın torunu Yılma Çantay Hasan Basri Çantay’ı ve onun kaleminden Mehmet Akif’i anlattılar. Gecenin sonunda konuşmacılara protokol üyeleri teşekkür ederek, elif tablosu ve çiçek takdim ettiler.