SANAT ALTIEYLÜL’DE

Altıeylül Belediyesi Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi hizmete açıldı.

Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise caddesinde hizmet verecek olan sanat merkezinin açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Atahan, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Müzik ruhtur, dinamiktir’

Altıeylül Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi açılışında yaptığı konuşmada milleti millet yapan unsurların başında kültür ve folklorun geldiğinin altını çizen  Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı şunları söyledi: “Kültür ve Folklor kavramları işin içine girdiğinde müziği de konu almış oluyoruz. Müzik bir halkın yaşama dair sahip olduğu, yaşadığı tüm değerleri ve olayları içinde barındırdığı ve nesilden nesile taşıdığı bir köprüdür. Müzik dildir, kederleri elemleri anlatır. Müzik ruhtur, dinamiktir. Toplumlar müzikleri ile birbirlerini tamamlarlar, anlarlar. Bu bağlamda müzik alanında yapılacak her işin paydasında insan vardır. Sanatın ve sanatçının her daim yanında olmak bizim önemli görevlerimiz arasındadır. Merkezimiz Balıkesir Musiki Derneği ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kurucusu Bestekâr Sıtkı Sahil’in yönetiminde konusunda uzman eğitimciler marifetiyle, ses, dini musiki, keman, ud, klarnet, ney, bağlama, ritm sazlar gibi alanlarda hizmet verecektir. Ayrıca tam bir profesyonel ekip olan Altıeylül Türk Müziği Topluluğu bünyemizde görev yapacaktır. Bu topluluğun en büyük özelliği her türlü müziği yapabilecek kapasitede ve donanımda olmasıdır. Bu vesile ile kurumumuzun Balıkesir’e ülkemize ve kültürümüze hayırlı olmasını diliyor, destek ve katkılarından dolayı, ayrıca bu projenin mimarı olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum”.

‘Gençler donanımlı olmalı’

Projenin mimarı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada Türk müziği ve sanatına hizmet etmenin önemine vurgu yaparken, sanat konusunda gençlerin eğitilmesinin gerekliliğine değindi. Kafaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:  “Sanat ve müzik eksik kalırsa bir milletin hayat damarlarından biri eksik kalmış olur. Sanat ve müzik konusunda gençlerimizi eğitmemiz lazım. Bizlerden daha donanımlı olmaları lazım. İlimde, bilimde, fende, teknolojide sporda yetiştirdiğimiz gibi, Türk Müziği ve sanatımız konusunda da gençlerin donanımlı gelişmesi için Yerel Yönetimlerin üzerlerine düşenleri yapması lazım. Altıeylül Belediye Başkanıyken bu çalışmayı başlatmıştık, nihayete ermesiyle açılışında bulunmaktan mutluyum. Özellikle Sıtkı Sahil hocamın hakkını ve emeğini teslim etmek lazım. Hep bizi teşvik etmiştir. Gayretleri ve alakasıyla bu kurumun yürütülmesi ile ilgili olarak ‘’Gözünüz arkada olmasın, biz bu işi yürütürüz.’’ demişti. Biz de Altıeylül ilçesine Bahçelievler mahallesine Türk Müziği ve Sanat Merkezi’nin yakıştığını düşünüyoruz. Öğrendiğime göre şimdiden 103 öğrencimiz olmuş, ne kadar güzel. Bu gençlerin başka kötü alışkanlıklar edinme potansiyeli varken, burada Türk Müziği ve müzik aletlerini çalmayı öğrenecekler. Kabiliyetlerini ve becerilerini keşfetmiş olacaklar. Bu merkezin Bahçelievler’e, Altıeylül’e Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Geleneklerle büyük millet olunur’

Sanat merkezi açılışında son olarak bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, büyük bir devlet ve millet olmanın göstergelerinden olan türkülere, deyişlere, şiirlere değinerek şunları söyledi; “Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Büyüklüğümüzün göstergelerinden bir tanesi de türkülerimiz, deyişlerimiz, şiirlerimiz. Bunlar olmadan büyük millet büyük devlet olunmuyor. Bu konu önemsendiği için emeği geçen herkese, Altıeylül Belediyesi’nin başkanı başta olmak üzere, tüm çalışanlara, bunu düşünenlere, teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Biz kültürümüz ve gelenek göreneklerimizle büyük hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Bu millet daha birkaç yüzyıl önce dünyaya yön verirken, inşallah çok kısa bir süre sonra da yine aynı konumda olup dünya mazlumlarına, dünya milletlerine adalet götürecek. Başta da ifade ettiğim gibi, türküsüyle, deyişleriyle, gelenekleriyle büyük millet, devlet olunuyor. Dolayısıyla bunu düşündükleri için  de başta tabii Zekai Başkanımız başlatmış, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. İnşallah bunun sayısı artar, burada çok sayıda insanımızı görmek isteriz. Bize de arada gelip dinlemek düşer, katılıp dinlemek isteriz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak Sanat Merkezi hizmete açıldı. 6 eğitim sınıfı bulunan merkezi gezen misafirlere Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kısa bir müzik dinletisi sundu.