Mürüvvet Teyze Komşularına Kavuştu

Altıeylül Belediyesi Gelişim Merkezi sahada çalışmalarına devam ederken, ihtiyaç sahibi vatandaşların beklentilerini de karşılıyor. Beyaz Masamızı arayarak ‘beni komşularımla kavuşturun’ diyen Mürüvvet İlaslan’ın dileği gerçekleştirildi.

Beni Komşularıma Kavuşturan Başkanım Oldu

Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM)  saha ekipleri Cinge kırsal mahallesinde yaşayan Mürüvvet teyzenin talebine karşılık, sağlık sorununu yerinde tespit ederek durumu Başkan Zekai Kafaoğlu’na bildirdiler. Başkan Zekai Kafaoğlu, 17 yıl önce ayaklarında yaşadığı problem sonrasında yürüme güçlüğü çeken 73 yaşındaki Mürüvvet İlaslan’ın talebini öğrenir öğrenmez harekete geçti. Daha iyi şartlarda hareket edebilmesi ve komşularına kavuşabilmesi için gereken Tekerlekli Sandalye ile Mürüvvet teyzeyi ziyarete gitti. Ev ziyareti sırasında sosyal belediyecilikte vatandaşa dokunmanın öneminden bahseden Kafaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; “Belediyemize bağlı ALGEM birimimiz sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak saha çalışmaları yapıyor. Bize ulaşan talepler değerlendirildiği gibi, Beyaz Masa ekiplerimiz de sahada araştırmalar yapıyorlar. İlçemiz sınırları içinde bulunan Cinge mahallemizde yaşayan Mürüvvet teyzemizin uzun yıllardır yürüyemediği, komşularına gidemediği bilgisini aldık. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız yerinde incelemeler yaparak bir tekerlekli sandalye ile sorunun çözüleceğini tespit etmişler. Biz de bugün tekerlekli sandalyeyi kendisine getirdik. Artık Mürüvvet teyzemiz bu tekerlekli sandalye sayesinde evinden dışarıya çıkabilecek, komşularına gidebilecek, bundan dolayı da son derece mutluyuz. Belediyecilik böyle bir şey.  Belediye sadece yol, su, kanalizasyon, park ve bahçe değil.  Doğumdan ölüme kadar vatandaşın her türlü ihtiyacı ile ilgilenmenin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.  Bizler de bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya, onlara hizmetkârlık yapmaya devam edeceğiz. Ülkemiz son on beş yıldır ciddi anlamda kalkındı.  Engellilerle ilgili, yaşlılarla ilgili, hayatlarını kolaylaştıracak yasalar ve yönetmelikler çıktı. Bir taraftan yerel yönetimler, diğer taraftan genel yönetim seksen milyon vatandaşımızın mutluluğu için,  doğduğu büyüdüğü yerlerde huzur içerisinde yaşayabilmesi için gayret sarf ediyor. Bizler de Balıkesir’de Altıeylül’ de bu yönde, Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda, onun talimatları ile vatandaşlarımıza dokunuyoruz, gönüllerini almaya çalışıyoruz’’ dedi.

Tekerlekli sandalyeye kavuşan Mürüvvet İlaslan’ın mutluluktan gözleri dolarken, Başkan Kafaoğlu’na çok teşekkür etti.