DİRİLİŞ oyuncularına yoğun ilgi

Her yıl daha kapsamlı hale gelerek genişleyen Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni bu yıl da renkli etkinliklerle devam ediyor. 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü Karesi Türbesi önünden dualarla başlayan Yörük Göçü (Kortej Yürüyüşü) anıta çelenk konmasıyla son buldu.

Günün en ilgi gören etkinliği TRT 1’de yayınlanan sevilen dizi ‘Diriliş Ertuğrul’’dan 3 oyuncunun Ali Hikmet Paşa meydanında kurulan Yörük çadırında vatandaşlara poster imzalama etkinliği oldu. Diriliş oyuncuları Süleyman Şah ( Serdar Gökhan), İbnül Arabi (Osman Saykut) ve Hayme Ana (Hülya Darcan) vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ertuğrul dizi müzikleri eşliğinde posterleri imzalayan oyuncular, gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı mutluluklarını dile getirirlerken böyle bir fırsatı kendilerine sunan Altıeylül Belediyesi’ne ve Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ettiler. . Gün boyunca 7’den 70’e ziyaretçi akınına uğrayan Yörük Çadırının gelenek ve tarihi dokumuza uygun olarak döşenmesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılandı.

Yörük çadırının bulunduğu Ali Hikmet Paşa Meydanında hafta boyunca yurt içi ve yurt dışından ekiplerin gösterileri devam edecek.