ÖĞRETMENLER ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Altıeylül Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Bengi Projesi kapsamında Öğretmenler arası ‘Kısa Film, Söz, Beste ve Sloganlı Afiş’ yarışması ödül töreni gerçekleşti. Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Ödül törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Üç farklı kategoride yapılan yarışmada jüri üyelerine hediye taktimi yapıldı.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız; ‘Bengi projesi ilimizde sayın valimizin himayelerinde başlatılan ve her geçen gün büyüyen eden sevdamız. İstedik ki bu sevdamızın bir kısa filmi olsun, bir söz bestesi, afişi olsun. Bu sayede şehrimizde öğretmenlerimiz arasında daha da tanınmasına vesile olsun istedik. Bu amaçla yola çıkarken bizlere desteğini esirgemeyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ederim’ dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşmasında “Bengi Projesi Sayın Valimizin ortaya koyduğu ve sadece eğitim camiasının değil bütün Balıkesir’i devletin bütün kurumlarını ve belediyeleri ciddi derece heyecanlandırdı bizlerde bu projenin içinde aktif olarak kendimizi bulduk. Maddi manevi ne kadar destek olabilirsek o kadar kendimizi bahtiyar hissediyoruz, mutlu hissediyoruz çünkü öğrenciler bizim geleceğimiz, gençler bizim geleceğimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2053-2071 hedefleri var. Bu gençler sayesinde bu hedeflere ulaşılacak. Projenin isminin de Bengi olması Balıkesir’le özdeşleşti Balıkesir için bengi ayrı bir anlam ifade ediyor. Projenin en önemli aktörleri öğretmenler ve eğitimciler öğretmenlerimiz bu işe inanmazsa bu işi özümsemezse başarıyı yakalamak mümkün değil. Bu yarışma ile Bengi projesinin artık bir kısa filmi söz, beste ve sloganlı bir afişi oldu diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Vali Ersin Yazıcı da şunları kaydetti: “Öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bengi ile bu şehirde eğitimin konuşulur hale gelmesi için bir gayret içerisindeyiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin iyi değerlerle, insani değerlerle, hoş görüyle ve vatan sevgisi ile yetişmesi gibi bir çok değeri için de barındıran ardında başarıyı hedefleyen, benim açımdan da çok önemsediğim okuma alışkanlığını kazandırılması noktasında, şehrimize faydalı olacağını düşündüğümüz bir proje, inanıyorum ki önümüzdeki eğitim öğretim yılında daha güzel olacağını, bu alanda daha çok çalışmalar olacağına inanıyorum. Bize sağladığı bu güzel imkanlardan dolayı Altıeylül Belediyesine bir alkış istiyorum buradan diğer belediyelere de sesleniyorum kendinizi alkışlatmak için bu tür projeler yapın.”