ALTIEYLÜL OTİZMİN FARKINDA

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle ‘‘Otizmde Bir Gün Değil Her Gün Eğitim’’ yazılı tişört giyerek güne başladı. Altıeylül Belediyesi beyaz masa personeli ile birlikte aynı tişörtleri giyerek farkındalık yaratan Başkan Kafaoğlu vatandaşlarla otizm hakkında konuştu.

Başkan Kafaoğlu toplumlarda farkındalığı artırmak için yapılan bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık ayı olarak,  2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak kabul edildi. Bu tarihlerde etkinlikler düzenlenerek farkındalık çalışmaları yapılır. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları devam eder’’ dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ

Otizm için farkındalık mesajı veren Başkan Kafaoğlu ‘‘2 Nisan Dünya Otizmliler Günü. Bu vesile ile biz de bugün Beyaz Masa personelimiz ile birlikte farkındalık oluşturması için bu tişörtleri giydik. Buraya gelen tüm vatandaşlarımız açısından da bir farkındalık oluşturalım ve herkesin otizm hakkında bilgisi olsun istedik. Sadece bir gün değil, 365 gün otizmli bireylerin farkında olalım. Bu vesile ile Dünya Otizmliler Günü’nü kutluyor, herkesi otizmli bireyler için duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.