ŞEHİT AİLESİNDEN DUYGU DOLU ZİYARET

İLE BİRLİKTE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI’NDA

ŞEHİT TURGUT SOLAK’IN İSMİ ANITTA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

KAFAOĞLU “ŞEHİDİMİZ TURGUT

SOLAK’IN AİLESİ BİZLERE EMANET”

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen Ovabayındır’lı Özel Harekat Polisi Turgut Solak’ın ismi Altıeylül Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda ölümsüzleştirildi. Anıtın içerisinde şehit Turgut Solak’ın ismi ile birlikte resmi de yer aldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da, Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru 37 yaşındaki Turgut Solak’ın ailesini misafir etti. Turgut Solak’ın eşi Aynur Solak, çocukları Alper ve Beyza, şehidin Annesi Şeküre, Babası Hayati Solak, kız kardeşi Pervin ve Mehmet Kobaz ile çocukları Miraç ve Mustafa Siraç hazır bulundu. Başkan Zekai Kafaoğlu Solak ailesi ile bir süre sohbet etti, acılarını paylaştığını ifade ederek, şehidin çocukları ve yeğenlerine hediyeler takdim etti.

Başkan Kafaoğlu ile birlikte Solak ailesi Şehit Turgut Solak’ın isminin de yer aldığı 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret ettiler. Başkan Kafaoğlu burada aileye anıt hakkında bilgiler vererek, Turgut Solak’ın isminin ölümsüzleştiğini ve yıllar boyunca isminin ve resminin burada kalacağını söyledi. Ziyaret esnasında şehit eşi Aynur Solak metanetini korudu, şehidin çocukları babalarının resmini görünce duygulandılar, şehidin annesi ve babası gözleri doldu, şehit annesi oğlunun resmini sevdi.

Şehit Oğlu Alper babasının resmini görünce “Babam” dedi, Başkan Kafaoğlu o esnada “Anıt burada durduğu müddetçe babanızın resmi burada duracak. Çanakkale’de şehitlerin abideleri nasıl duruyorsa, burası da aynen öyle duracak. Anıtta darbeci generale ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir, Ovabayındır’dan sizin evladınız Turgut Solak ve Burhaniye’li Mustafa Serin’in resimleri ve diğer şehitlerimizin isimleri yer alıyor” diye konuştu.

“KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Başkan Zekai Kafaoğlu anıt ziyaretinde yaptığı konuşmada “15 Temmuz çok kara bir geceydi. Yüce Türk milleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile sokaklara döküldü, ellerindeki Türk bayrakları ile tankların önüne geçti ve darbeye dur dediler. O gece yüce meclisi bombaladılar, emniyet müdürlüklerini ve özel harekât polis merkezlerini bombaladılar. 15 Temmuz akşamında şehit olan 249 vatandaşımızın ismini anıtta yaşatıyoruz. O gece Balıkesir’li iki polisimizde şehit düştü. Bunların birisi Burhaniye’li Mustafa Serin diğeri OvabayındırMahalleli Turgut Solak kardeşimizdi. Cenabı Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Turgut Solak kardeşimizin ailesi ile birlikte anıtı ziyarete geldik. Şehidimizin ailesi bizlere emanet, şehidimizin yakınlarına sahip çıkmak boynumuzun borcu. Devletimiz de şehit ailelerine sahip çıkıyor, bizde yerel yönetimler olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya kararlıyız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Gelecek nesillere bu ruhu aşılamamız lazım. Bu kahramanları unutmayacağız, onlar tarihte yerlerini aldılar. Bizlerde şehit ailelerine ve hatıralarına sahip çıkacağız. Şehitlerimiz vatanı için, bayrağı için, ülkemiz bölünmesin, parçalanmasın diye canlarını feda ettiler”.

Başkan Zekai Kafaoğlu 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı ziyaretinin ardından şehit ailesiyle birlikte yemek yedi. Şehit ailesi Başkan Zekai Kafaoğlu’na misafirperverliği ve Şehit Turgut Solak’ın isminin 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda yaşatılması dolayısıyla teşekkürlerini ifade ettiler.