KAFAOĞLU ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİ YAPTI

KAFAOĞLU “SEVGİ İKLİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

KAFAOĞLU “SİYASETTE SABRI, FEDAKÂRLIĞI

VE ÇOK ÇALIŞMAYI ÖĞRENDİM

KAFAOĞLU “SAMİMİYET, ÇALIŞMAK, GAYRET VE BAŞARI”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bengi Projesi kapsamında Altıeylül Ortaokulu’nun konuğu oldu. Kafaoğlu öğrencilerle söyleşi yaptı, öğrencilik yıllarını, çalışma hayatını, siyaseti ve belediye başkanlığını anlattı. Samimi ortamda gerçekleşen söyleşi de Başkan Kafaoğlu öğrencilere başarının ana fikrinin 3 noktadan geçtiğini, bunların içerisinde samimiyet, çalışmak ve gayret olduğunu ifade etti.

“BİR GÖZ ODADA DERS ÇALIŞTIM”

Öğrencilik sıralarından kendisinin de yıllar önce geçtiğini hatırlatan Kafaoğlu “1961 Gökçeyazı doğumluyum, ilkokul ve ortaokulu Gökçeyazı’da okudum. Ben köylü çocuğuyum, tarım ve hayvancılıkla uğraştım, çobanlık yaptım, tarım arazilerinde orak biçtim. Ortaokuldan sonra İmam Hatip Lisesi’nde okurken ablamda Öğretmen Lisesi’nde okuyordu. Biz ablamla bir göz odada ders çalışıyorduk, kendi yemeğimizi ve ev temizliğimizi yapıyorduk. Biz ilkokul ve ortaokuldan okurken elektrik yoktu, gaz lambasıyla derslere çalışıyorduk. Ablamla gaz lambası sana daha fazla gitti, bana daha fazla gitti diye gaz lambası başında mücadele verirdik. Şimdi eğitim çok ileri seviyelere geldi ve eğitimde ülkemiz adeta çağ atladı. İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra tercih yaptım ve İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım ve okulumu diş hekimi olarak tamamladım. Daha sonra askerlik döneminde Askeri Hastanesi’nde bitiminde Atatürk Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yaptım. Bu arada kendi muayenehanemi açtım ve hastanedeki görevimden istifa ederek siyasete atıldım” dedi.

“DOĞRUDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEKSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset yaptığı partilerde siyaset yaptığını ifade eden Kafaoğlu siyasette sabrı, fedakârlık, çok çalışmayı, gayret etmeyi, daha fazla emek vererek alın teri dökerek, daha fazla fedakarlık yaparak başarıya hedeflemeyi öğrendiğini söyledi.

Kafaoğlu “Önemli olan hedefe kilitlenmek. Hedefe ulaşmak için çalışmak ve sabırlı olmak önemli. Siyasi hayatımda hiç küsmedim, darılmadım. Çalışmalarda samimi olacaksınız. Samimiyet işin başı. İkincisi gayret. Üçüncüsü de duyarlılık.  Sadece matematikle insanı çözemezsiniz. Matematik ile siyaset olmaz, matematik ile siyaset yapanlar hep kaybederler. Siyasetin malzemesi insandır, insanı çözebilirsiniz, hislerini, duygularınıanlayabilirsinizsiyasetçi başarılı, kalıcı olur. Gelecekte mesleğinizde başarılı olmanız için duyarlı olacaksınız, doğrudan asla taviz vermeyeceksiniz. Kendinize yapılmak istemeyen birşeyi başkasına yapmayın. Sevgi iklimi çok önemli. Çevremizdeki insanlara sevgi yaymalısınız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK”

Başkan Kafaoğlu konuşmasında 15 Temmuz olayına da değinerek “15 Temmuz olayı yaşadık. O akşam bu millet bir oldu ve darbeye geçit vermedi. Bu millet 102 yıl önce yedi düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez yaptı, o ruh yeniden 15 Temmuz’da canlandı. Milletimiz bayrak ve vatan sevgisi için tankların önüne yattılar, namluların önünde durdular. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1000 yıldır var ve var olmaya devam edecek. Bizi biz yapan bayrağımız, vatanımız, devletimiz ve milletimize sahip çıkmamız lazım. Buna sahip çıktığımız müddetçe Türkiye’ye kimse diz çöktüremeyecektir” dedi.

“BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmanın sonunda Altıeylül Okul Müdürü kendilerini kırmayıp okula gelen Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Altıeylül Okul Aile Birliği Başkanı Emrah Ayyıldız da “Başkanımız çağrımıza hemen yanıt verdi ve bizleri yalnız bırakmadı. Hepimizin sıkıntısı olan zil seslerindeki sorunu 15 tatil içerisinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu çözdü, kendisine sizler adına teşekkür ediyoruz” dedi.