BAŞKAN KAFAOĞLU ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI MAKETİNİ DAĞITTI

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI MAKETİNİ DAĞITTI

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE

ÇOCUK DERGİSİ VE MAKET

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Edip Gürcün İlkokulu’nda öğrencilere 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nın maketi ile birlikte Altıeylül Çocuk Dergisi dağıttı.

Dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen ile Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül de katıldı.Sınıfları ziyaret eden Başkan Kafaoğlu öğrencilere 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nın maketi ile birlikte Altıeylül Çocuk Dergisi hediye etti.

“MAKETİ EVİNİZİN EN GÜZEL KÖŞESİNE KOYUN”

Ziyarette konuşan Başkan Kafaoğlu “15 Temmuz’da darbe girişimi oldu. Millet bu darbeyi önledi. Bunu unutmamız için 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı yaptık. Anıtta dev bir hilal ve önünde yıldızımız var. Anıtta 249 şehidimizin ismi yazıyor. Anıt arkasında 15 Temmuz’u ifade eden 15 Türk Bayrağı bulunuyor. Yıldızın üzerinde 30 yıldızcık var bu kahramanımız Ömer Halisdemir’in göğsüne isabet eden 30 kurşunu ifade ediyor. Bağımsızlığımızın sembolü olan 25 metre büyüklüğünde Türk bayrağımız dalgalanıyor. Biz de anıtı maket haline getirdik, öğrencilerimiz yap-boz şeklinde anıt maketini yapıp evlerinin en güzel köşelerine koymalarını istiyoruz” dedi.

“DAHA NİCE ÖMER HALİSDEMİR’LER YETİŞECEK”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na yaptığı anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, “Dergiyi incelediğinizde içerisinde Ömer Halisdemir’denHasan Basri Çantay’a kadar değerlerimizi göreceksiniz. Sadece akademik başarı ile değil milli, manevi, ahlaki değerleri ile bütünleşmiş bir nesil yetiştirmek en büyük amacımız. Sizlerin içerisinde nice Ömer Halisdemir’ler çıkacaktır. Sizler tarihiniz unutmayacaksınız” dedi.