GELECEKDEKİ BAŞARI GEÇMİŞTE OKUDUĞUMUZ KİTAP KADARDIR

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; Plevne İlkokulu’nda öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Başkan Zekai Kafaoğlu ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik Plevne İlkokulunda 3D sınıfı öğrencileriyle birlikte okuma saatine katılarak kitap okudu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı himayesinde gerçekleştirilen "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi" ile hayata geçen ‘Okullarda okuma saati’ etkinliği Balıkesir’deki tüm okullarda Salı ve Perşembe günleri ilk derste gerçekleşiyor. Ders sonunda öğrenciler seçtikleri önemli şahsiyetlerin hayatı hakkında değerlendirmelerde bulunup,  kendi aralarında söyleşi düzenliyorlar.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı proje tanıtımında yaptığı konuşmada ‘Ben bütün belediye başkanlarımızdan okullarda okuma saati yapmalarını istiyorum. Her okula dokunmalarını istiyorum" demişti. Başkan Kafaoğlu yoğun programlarının arasında ilk fırsatı değerlendirerek öğrenciler ile bir araya geldi. Plevne İlkokulunda 3D sınıfı öğrencileri ile kitap okuyan Başkan Kafaoğlu ders sonunda öğrenciler ile kısa bir söyleşi yaptı.

Kafaoğlu söyleşide öğrencilere şunları aktardı: “Sizler bizim için çok önemlisiniz, ülkemizin geleceği sizlere emanet. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz ne kadar donanımlı olursanız ülkemizin geleceği o kadar ak ve aydınlık olur. Öğrenciler için ne yapsak azdır. Yerel yöneticiler olarak birinci derece görevimiz sizlerin yetişmesine katkı sağlamak, insana yatırım yapmak, çocuklarımıza yatırım yapmak, gelecek nesillerimizi idealist olarak bayrağına, vatanına ve devletine bağlı gençlik yetiştirmektir. Vatan için, devlet için, bayrağımız için kim var denildiği zaman ben varım diye bilen bir gençlik işte bu sıralarda. Bizi biz yapan değerleri, bizim kültürel değerlerimizi, öz değerlerimizi bu sıralarda öğreneceksiniz. Bu sıraların kıymetini bilin, bizim öğrencilik dönemimizde bu sıralar yoktu. Kara tahta ve tebeşir bulamazdık. Artık devletimiz güçlü eğitime-öğretime ciddi yatırımlar yapıyor, her yıl yeni yatırımlar yeni imkanlar yapılıyor. Bizim zamanımızda kitap bulamazdık, kitap alabilmek için kuyruğa girerdik. Zamanında kitapları paramız ile alıyorduk şimdi devletimiz yıllardır kitapları ücretsiz dağıtıyor, sıralarımızın üzerine koyuyor. Bize ne düşüyor çalışmak, okumak, gayret etmek, sabırlı olmak ve hedefe kilitlenmek. Hedefe kilitlendiğiniz zaman mutlaka başaracağınıza inanıyorum ben burada tabi ki de çocukluğunuzu da mutlaka yaşayacaksınız, bunlardan taviz vermek yok ama geleceğe hazırlanmamız için mutlaka kitap okuyacağız. Sayın valimizi gerçekten tebrik ediyorum "Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi" gerçekleştirdi bütün il genelinde devam ediyor milli eğitim ve paydaşları ile biz yerel yönetimlerde bu projenin birer parçasıyız sizlerin daha iyi yetişmesi gelecekte daha başarılı olabilmeniz için kitap okuma alışkanlığı kazanmanız için bizler buradayız”.