ALTIEYLÜL’DE TOPLU NİKÂH TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Altıeylül Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 6 çiftin nikâhını kıydı, genç çiftler davetlilerin alkışları eşliğinde mutluluğa ‘Evet’ dedi. Çiftlerin gelin arabaları belediyenin makam araçları oldu.

Sosyal belediyecilik alanında çalışmalar yürüten Altıeylül Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 6 çiftin nikâhını kıydı. Altıeylül Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen nikâh akdinde genç çiftlerin nikâhını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kıydı.

Nikâh töreni ile birlikte Kıymet Ergül-Anıl Deniz, Kader Yavaş-Zekeriya Canbey, İzel Öner-Nebi Coşkun, Kader Elgün- Mecit Batur, Sema Ünal-Sinan Alaca ile Ayşenur Çelik ve Oğuz Karabay çifti bir ömür boyu evliliğe imza attılar.

Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Mahalle Muhtarları ve davetlilerin şahitliği eşliğinde 6 çift alkışlar arasında mutluluğa evet dediler. Başkan Zekai Kafaoğlu genç çiftleri tebrik etti, bir ömür boyu mutluluklar diledi, çiftlere düğün hediyesi olarak çeyrek altın takarken, Kaymakam Oktay Kaya çiftlere kahve fincan takımı, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ve Belediye Meclis Üyeleri çiftlere Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ettiler. Nikâh töreninin ardından pasta kesimi gerçekleşti, daha sonra ise Kuran-ı Kerim okundu, davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Törenin ardından çiftler araçlarla şehir turu attılar.

“SEVGİNİN AÇAMAYACAĞI KAPI YOK”

Başkan Zekai Kafaoğlu nikâh töreninde yaptığı konuşmada “14 Şubat Sevgililer Günü. Sevginin bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde ayrı bir yeri var, bizi biz yapan değerlerden. Sevgi ile birlikte saygı, sabır, fedakârlık ve sadakat bizi biz yapan değerler arasında. Sevgi aileden başlıyor, çocuğa sevgi, anne-babaya sevgi, öğretmene sevgi, doğaya sevgi, bayrağımıza sevgi, milletimize sevgi, peygamberimize sevgi, Allah’ımıza sevgi. Sevginin açamayacağı kapı yok” dedi.

“ANNE VE BABA DUA ALMA MAKAMIDIR”

Nikah töreninin ardından İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ‘İletişim Ailede Başlar’ söyleşisi gerçekleşti. Akbaba konuşmasında şunları kaydetti: “Evlendikten sonra iki gözümüzün birisini kapatacağız, iki kulağımızın birisini kapatacağız, iki sözümüzün birini değil bir buçuğunu söylemeyeceğiz. Aile de muhabbet eşikte başlar. Erkek veya hanım olsun evde kim varsa eşini kapıda karşılayacaktır. Eşlerimizi kapıda karşılamayı unuttuk, unutmayalım ve güzel sözler söyleyelim. Anne ve baba dua alma makamıdır. Bir insan annesinin ve babasının duasını almışsa Allah katında en güzel makam odur. Çoğu zaman annemizi ve babamızı ihmal ediyoruz. Anne ve babalarımızın ellerini öpmeyi, sarılmayı unutuyoruz. Varken anneleriniz ve babalarınızın ellerini öpün, toprağı öpmek daha soğuk ve daha zordur. Şimdi anne ve babalarınızın ellerini üstlerinden değil avuç içinden öpün, çünkü annemiz bizi avuç içi ile okşadı, 5 vakit namaza durduğunda, Allah’a avuçlarını açtığında bizim ismimizi söyledi, duası ile birlikte bizim adımızı avuçlarına okudu. Annenin avuçlarının içerisinde halen senin adın var, senin kokun bulunuyor. Bugün sizin karşınızdaysam annem ve babamın duası sayesindedir. Sağ elinizin serçe parmağını kaldırın, bu parmağı görünce aklıma Balıkesirliler gelecek ve hep bu parmağı görünce dilinizden şu kelimeler dökülsün ‘Allah’ım onu sev’. Allah severse, kâinat sever, insanlık sever”.