KAFAOĞLU MEMUR-SEN ÜYELERİ İLE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI’NDA

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Memur-Sen ailesi ile biraraya geldi, yemek yedi, daha sonra 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı gezdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür ve sendikaya bağlı şube başkanları ile temsilcilerinin katıldığı toplantı Pamukçu Sedefne Termal Otel’de yapıldı. Başkan Kafaoğlu ve sendika üyeleri birlikte yemek yedi ardından Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür konuşma yaptı.

MEMUR-SEN’E %20 İNDİRİM

Pamukçu Sedefne Termal Otel ile Memur-Sen üyelerine yönelik indirim sözleşme imzalandı. İmzaları Başkan Zekai Kafaoğlu ile birlikte Memur-Sen İle Temsilcisi Ahmet Gür imzaladı. Bundan sonra sendika üyeleri konaklamalarda %20 indirimden faydalanacaklar.

“KAFAOĞLU BİR FARK YARATTI”

Gür, “Asıl Memur-Sen’in asıl üyeleri ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Biz bu coğrafyadaysak, biz müslümansak, biz Türk isek bu sıkıntılarla karşılaşmaya devem edeceğiz. Ancak Memur-Sen olarak 28 Şubat’ta başörtüsü mücadelesinde ve 15 Temmuz’da nasıl dik durduysak aynı dik duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Biz sendika olarak haklıdan ve mağdurdan yana tarafız. Memur-Sen olarak şu an milyonlarla anılıyoruz. 15 Temmuz’da meydanlara indik paralelciler meydanlardan kaçtı. Başkanımız Zekai Kafaoğlu da Memur-Sen ailesindendir, Sağlık-Sen üyesidir. Kendisi Altıeylül ilçesinde bir fark yarattı. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GENLERİ İLE OYNAYAMAYACAKLAR”

Başkan Zekai Kafaoğlu sendika üyelerine seslenerek “Bu koltuklara bizi millet hizmet yapmak için seçti. Bu koltuk hizmetkârlık koltuğu. İşin merkezinde insan var. Hedefimizde insanların mutluluğu, refahı, hayat standartlarının yükseltilmesi yatıyor. İnsan odaklı çalışma yapmazsanız başarılı olamazsanız. Şimdi önümüzde referandum var. Cumhurbaşkanlığı sistemi geliyor. Milletimiz referandumda sandıkları evet ile patlatacaktır. Memur-Sen her zaman demokrasinin yanında durmuştur, her zaman demokrasiye karşı çıkanlara dik durmuş ve gür ses ile meydanlarda haykırmıştır, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da da bu belli olmuştur. Şimdi de tarafını belli etmiştir. Dar gelen hükümet sistemi değişecek. Bu bir rejim değişikliği değildir. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile istikrar gelecek. Belediye başkanlığı nasılsa Cumhurbaşkanlığı sistemi de öyle olacak. 90 yılda Türkiye’de 18. belediye başkanları var, 65. Hükümet oluştu. Hükümetlerin ömrü ortalama 1,5 yıl olmuş. Yeni nesiller koalisyon dönemlerini bilmiyorlar. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın kavga ettiği dönemler çabuk unutuluyor, bunları anlatmamız lazım. O zamanlar Cumhurbaşkanı bir anayasa kitapçığı fırlatıyor ekonomi sıkıntıya düşüyordu. 14 yıldan bu yana AK Parti iktidarı var da sıkıntı yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi gelince istikrar gelecek. Bir daha Türkiye’nin genleri ile oynayamayacaklar, darbeler yapamayacaklar, milletin tek yumruk olmasına engel olamayacaklar. Memur-Sen’e bu konuda çok iş düşüyor, bende Memur-Sen’in üyesi olmaktan gurur duyuyorum”.

Başkan Zekai Kafaoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür ve sendika üyeleri yemeğin ardından Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan ve Altıeylül Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı gezdiler. Başkan Zekai Kafaoğlu anıt hakkında bilgi verdi. Anıt önünde şehitler için dualar edindi. Gece görüntüsü ile dikkat çeken 15 Temmuz Şehitler Anıtı ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür “Başkanımız Zekai Kafaoğlu çok anlamlı ve bir o kadar güzel bir anıt yapmış. 15 Temmuz’da yaşananları unutmuyoruz. Başkanımızda yaptığı bu anıt ile bir kez daha teşekkürü hak ediyor. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Bizde 15Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu ise “Mesela vatansa gerisi teferruattır deyip, meydanlarda hep demokrasiyi savunan Memur-Sen Üyesi arkadaşlarla anıtı gezdik. Anıt ile ilgili olarak Ankara’da 15 Temmuz’dan sonra yapılan en anlamlı anıt ödülünü aldık. Anıt Balıkesir’in dışından gelen misafirlerimizin de uğrak yeri oldu. Şehitlerimizin sayesinde biz bugün dimdik ayaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.