ALTIEYLÜL’DE DOĞAN HER BEBEĞİN BİR DİKİLİ AĞACI OLACAK

Altıeylül Belediye Başkanlığı ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Bir Hayat Bir Fidan’ ve ‘Yeni Doğan Hatıra Ormanı’ projesi, yapılan protokol töreni ile hayata geçti. Altıeylül ilçe sınırları içinde yeni doğan bütün bebeklerin adına, yeni doğan hatıra ormanına bir fidan dikilerek ailelerine fidan dikme sertifikası verilecek.

Hatıra Ormanı protokolünü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı imzaladı. Altıeylül Belediyesi’nde düzenlenen protokol töreninde konuşan Başkan Kafaoğlu Altıeylül Belediyesi olarak Sağlık İşleri Müdürlüğünün geliştirmiş olduğu bir proje ile yeni doğan bebeklerle ilgili hatıra ormanı oluşacağını ve bundan sonra her doğan bebek adına bir fidan dikeleceğini söyledi.

“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜDÜKÇE FİDANLAR BÜYÜYECEK”

Başkan Kafaoğlu “Ormanlar ülkemiz için son derece önemli. Ormanlar hem yeşile katkı açısından hem de ekonomi açısından değerli. Yeşili ve doğayı korumamız lazım. Belediyecilik açısından 5 çeşit belediyecilikten bahsederken biriside çevreye duyarlı belediyecilikti. Gelecekte çocuklar büyüdükçe, onlar adına dikilen bu fidanlarda büyüyecek. ‘Sevgiyi merhameti yeni doğmuş bebelerin yüreklerine yazmak isterdim, onlar büyüdükçe dünyayı sarsın diye’. Çocuklarımız büyüdükçe bu fidanlar büyüyerek ülke ekonomimize, ülkemizin havasına, suyuna güzellik katacağını düşünüyorum. Bu projede emeği geçen Sağlık İşleri Müdürlüğü’müz ve Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum’’ dedi.

“BİR HAYAT BİR FİDAN”

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı ise ‘‘Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’müz ile Altıeylül Belediye Başkanlığı arasında ‘Bir Hayat Bir Fidan’ ve ‘Yeni doğan bebek hatıra ormanı’ kuruluşu protokolünü imzaladık. Ülkemizin yeşillenmesinde, daha yaşanabilir, daha yeşil bir Balıkesir için bu attığımız imzaların önemli olduğunu düşünüyorum. Peygamberimizin (S.A.V) ‘Ölüm anında bile vaktiniz varsa bir fidan dikin’ buyuruyor. Hem manevi anlamda hem bu manada da çok önem arz etmekte,  Altıeylül Belediyemizle birlikte bu tür çalışmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecek bunu da buradan belirtmek istiyorum. Başta Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.