DALLIMANDIRA ve SARIALAN ZİYARETLERİ

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Hasan Avcu, Murat Adısanoğlu ile AK Parti Altıeylül İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Dallımandıra ve Sarıalan mahallelerinde vatandaşları Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgilendirmeye devam eden Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasında şunları kaydetti: ‘‘Biz bu toprakların çocuğuyuz, buralarda çok ekmek yedik ve çok su içtik. Ben Gökçeyazı’lıyım biliyorsunuz. Buralar Gökçeyazı, Sarıalan ve Dallımandıra bölgesini içerisine alıyor. Aynı havzanın insanlarıyız, dedelerimizden, ninelerimizden dostluklarımız var, ahbaplıklarımız var. Sizleri seviyoruz sizlerle beraber siyaset yapmaktan sizlerle beraber ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Hepinizin bildiği gibi 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Altıeylül Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Hedefimiz insanların mutluluğu, insanların refah seviyesini yükseltmek, insanların ayağını çamurdan kurtarmak. Çocuklarımıza oyun bahçesi yapmak, doğdukları büyüdükleri yerlerde mutlu yaşamalarını sağlamak ana hedefimiz. Hizmetler bir şekilde olur netice de ülkemizin bekası önemli. Bu milletin geleceği önemli, dünyada bir değişim dönüşüm yaşanıyor. Türkiye artık 100 yıldan beri kendine biçilen rolün dışına çıkıyor. Gönül coğrafyasında ve dünyanın değişik yerlerinde ne kadar bir haksızlık varsa zülüm varsa artık dur diye bilen bir Türkiye var. Önümüzde bir referandum var. Şu anda Cumhurbaşkanlığı sistemi küçük bir belediye başkanlığı modeli gibi. Belediye başkanı seçilirken yanında mecliste seçiliyor, 5 yıl boyunca muhatabınız hizmetlerde belediye başkanı oluyor. Eskiden özel idare varken muhattaplar belli değildi. Muhtarlar valiliğe gidiyorlardı oradan il genel meclisi başkanına, oradan köye hizmet götürme birliğine gidiyorlardı ama muhattap bulamıyorlardı, şimdi öylemi şimdi direk belediye başkanı var ve vatandaşın muhattapı. Bu millet artık muhattapını bilecek ve hükümetin başı Cumhurbaşkanı olacak. Yetkili olan Cumhurbaşkanı olacak halk başarılı bulursa bir 5 yıl daha devam edecek, ikinci kez daha seçebilecek ama üçüncü bir beş yıl yok. Bunun neresi diktatörlük. Bu sistemi istemeyen kim PKK, DAEŞ, IŞID, ABD, İsrail ve Avrupa Birliği. A.B.D.’de başkanlık sistemi var, bize gelince niye yok. Türkiye artık çağ atlayacak, çok hızlı ilerleyecek, ülkemizin önünü kimse kesemeyecek. Türkiye’nin anayasa mahkemeleriyle, darbelerle önü kesilemeyecek tek yetkili Cumhurbaşkanı olacak.”