MADALYA VE KUPALARINI BAŞKAN KAFAOĞLU’NDAN ALDILAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’ Altıeylül ilçesinde oynanan final müsabakalarıyla sonuçlandı.

Altıeylül Gençlik Merkez’i spor tesislerinde gerçekleşen final müsabakalarına Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Murat Sarp, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Halil İbrahim Koyuncu, Altıeylül ilçe Gençlik Spor Müdürü Ahmet Akan, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Karesi İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Adem Özalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldızlar finali Kuvayi Milliye Takımı ile Akdeniz Gençlik Takımı arasında oynanırken, gençlerde ise final müsabakası Mimar Sinan Takımı ile Can Bolluk Takımı arasında gerçekleşti. Kıran kırana geçen müsabakalarda Kuvayi Milliye, Akdeniz Gençliği 2-1 yenerken, gençlerde ise Mimar Sinan, Can Bolluk’u 5-2 yenerek Altıeylül ilçe şampiyonu oldular. Kuvayi Milliye ve Mimar Sinan Balıkesir İlçeler arası yapılacak müsabakalara katılmaya hak kazandı.

Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalar dostluk ve kardeşlik içerisinde devam etti. Müsabakaların sonunda dereceye giren takım ve sporculara madalya ile kupa töreni düzenlendi. Sporcular Madalya ve kupalarını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun elinden alırken, antrenörlere Altıeylül Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler taktim edildi.

Sporda centilmenliğin öneminden bahseden Başkan Kafaoğlu ödül töreninde sporculara şunları söyledi;  ‘‘Büyükşehir Belediye’miz tarafından düzenlenen ‘Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’ Altıeylül ayağı bu gün oynan müsabakalarla sonuçlandı, bütün takımları kutluyorum. Altıeylül ilçesinde 170 takım müsabakalara katıldı. Takımlar bu yeşil sahada mücadele ederek finallere yükseldiler. Bu gün Yıldızlarda ve Gençlerde birinciler belli oldu. Sporcuları tebrik ediyorum. Finallere kadar yükselmek de büyük bir başarı. Kaybeden takımlarımız üzülmesinler. Futbolun, sporun ruhunda bu var. Mutlaka bir takım birinci olurken diğeri ikinci olacak. Sporda centilmenlik önemli, ahlak önemli, sporda kardeşlik önemli. Spor bir dayanışmadır, yardımlaşmadır, hedefe kilitlenmedir. Mahalle ligini başından beri takip ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda binlerce öğrencimiz bu mahalle liginde bir birleriyle tanıştı. Bu yıl yapılan organisazyon ile katılım iki katına çıktı. Bu programda emeği geçen herkesi kutluyorum. Başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Spor Daire Başkanımızı, Milli Eğitim camiamız ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları ile bu organizasyona katılan ilgilenen herkesi kutluyor, yürekten alkışlıyorum’’ dedi.

Kupa törenin ardından takımlar Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.