KAFAOĞLU GAZİLERLE BİRLİKTE 15 TEMMUZ ANITI’NI ZİYARET ETTİ

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ile birlikte Pamukçu Sedefne Termal Otel’de biraraya geldi. Başkan Zekai Kafaoğlu Dernek Başkanları Hulusi Karakuz, Haydar Filiz ve gazilerle sohbet etti. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz her zaman yanlarında olan ve kendilerini destekleyen Başkan Zekai Kafaoğlu’na derneğin şapkası ile plaket takdim etti.

“KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR”

Burada konuşma yapan Başkan Zekai Kafaoğlu “Şehit ailelerine ve gazilerine sahip çıkamayan bir milletin geleceği olamaz. Sizler bizim herşeyimiz. Bayrağımız için, vatanımız için gazi oldunuz, bu uğurda şehitlerimiz var, şehitlerimizin aileleri var onlarda bize emanet. 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık, kara bir geceydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletimiz göğsünü siper etti, 249 vatandaşımız şehit oldu. O gece milletimiz demokrasisine sahip çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana çok darbeler geçirdi ama bu son gördüğümüz darbenin ötesinde birşeydi. Ülkemizi bölmeye, parçalamaya dönük ve ülkemizi kalbinden vuran bir anlayışı ancak ve ancak Türk milleti durdururdu ve öyle de oldu. 1000 yıllık geçmişimiz var bizim. 17 Devlet kurmuş bir milletiz, köklü bir geçmişimiz var. Çanakkale’yi yedi düvele geçilmez yapmış bir milletiz. Çanakkale ruhu şu anda dimdik ayakta duruyor. Birlik ve beraber olduğumuz müddetçe kimse bizi dize getiremez, bayrağımızı indiremez, vatanımızı bölemez, ezanımızı susturamaz” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz Başkan Zekai Kafaoğlu kendilerini biraraya getirdiği ve her zaman yanlarında olduğu için teşekkür ettiler.

Başkan Zekai Kafaoğlu ve gaziler daha sonra Altıeylül Belediyesi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne yaptığı 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı ziyaret ettiler, Başkan Kafaoğlu anıt hakkında gazilere bilgi verdi.

Başkan Zekai Kafaoğlu yerel yönetimler olarak 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Kafaoğlu vatanı, bayrağı ve demokrasi uğruna şehit düşen 249 vatandaşımızın ismini bu anıtta yaşatacaklarını ifade etti.

“ANIT İÇİN BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM”

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz “Ülkemiz üzerinde oynanan yıkıcı ve bölücü politikalar neticesinde milletimizin birliği ve beraberliği ortaya çıkmıştır. Ülkemizi büyük tehlikeden kurtaran şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Böyle bir anıtı yapan Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

“GÜZEL BİR ANIT OLMUŞ”

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz de “Başkanımızdan bugüne kadar ne istediysek hiç geri dönmedi. 15 Temmuz gecesi milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Ülkemiz için şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Önemli bir anıt yapan Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu şehitlerin isimlerini tek tek yazmış. Güzel bir anıt olmuş. Gece görüntüsü de müthiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.