GENÇLERİMİZ ATA SPORUNU ÖĞRENECEK

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü ile Altıeylül Belediyespor Kulübü arasında yapılan protokol ile vatandaşlara yönelik ücretsiz okçuluk kursu açılacak.

Altıeylül Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen protokolü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediyespor Kulübü Başkanı Fikrettin Kocaman ile Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulüp Başkanı Enis Yurdakök imzaladı. Protokol kapsamında vatandaşlara ücretsiz kurslar açılacak.

“BAŞKANIMIZ OKÇULUĞA ÖNEM VERİYOR”

Balıkesir Akıncıları Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulüp Başkanı Enis Yurdakök “Başkanımız Zekai Kafaoğlu geleneksel okçuluğa büyük önem veriyor. Gençlerimize eğitim vereceğiz, daha sonra atlı okçuluk eğitimi vereceğiz. Bizler gençlerimize geçmişimizi öğreteceğiz” dedi.

“GELECEK NESİLLER ATA SPORUNU ÖĞRENECEK”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da Kulüp Başkanı Enis Yurdakök’ün yıllardan bu yana ata sporuna gönül verdiğini hatırlatarak “Gelecek nesillerimize ata sporumuzu öğretmemiz, anlatmamız ve sevdirmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Etnospor Federasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan’da ata sporuna büyük önem veriyor, bu konuda tüm Türkiye genelinde okçuluk gündemde. Gençlerimiz enerjilerini başka yerlerde harcayacaklarına, ata sporunu öğrenecekler. Altıeylül Belediyesi olarak ata sporumuzu önemsiyoruz. Ata sporu önemli bir spor ve bizim kültürümüzde, mirasımızda var ve Peygamberimizden gelen, Türk milletinin özünde olan bir kültür. Yetiştirilecek genç kardeşlerimizin kollarına, vücutlarına sağlık versin, attıklarını vursunlar” diye konuştu.