AHMET ŞERİF İZGÖREN ALTIEYLÜL’DE

Alteylül Belediyesi tarafından organize edilen ‘‘Gazete Kâğıdından Paraşüt Yapmak’’ konulu söyleşi dün akşam Balkonuk Center da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun konuğu olarak ikinci kez Balıkesir’e gelen İletişim Uzmanı, Yazar Ahmet Şerif İzgören, önümüzdeki günlerde sınava girecek olan öğrenci ve velilere bilgi paylaşımında bulundu. Söyleşiye vatandaşların ilgisi yoğundu. 750 kişilik salonda oturacak yer kalmayınca İzgören ayakta kalan izleyicileri platforma yakın şekilde yanında oturttu.

Söyleşi öncesi misafirleri selamlayan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kısa bir konuşma yaparak, ‘‘Belediyecilik demek sadece yol, su, kanalizasyon, park ve bahçe demek değil insan yaşayan bir varlık insanın sosyolojisi ve psikolojisi var hayatla olan bağları var okulu var imtihanları var yarışı var çocukluğu ve gençliği var ve her geçen gün bir hayat tecrübesi var. Ahmet Şerif İzgören hocamız iletişim konusunda son derece uzman, anı yaşama konusunda gençlerimize yol gösteren dün dünde kaldı günü yaşamak lazım, gelecek ise belli değil onun için istifamlar, sorular ve suallerin gereksiz olduğunu içinde bulunduğumuz anın değerlendirerek, geleceğe daha emin adımlarla yürümemiz lazım geldiğini ifade ediyordu. Bugünde sizlerle bu düşüncelerini mutlaka paylaşacak, gençlerimize yol gösterecek ailelerini rahatlatacak motive edecek. Belediyecilik olarak bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz, sizlerle beraber olduğumuz müddetçe ve bu görevde olduğumuz müddette bu can bu tende olduğu müddetçe milletimizin hizmetinde olmaya, hizmet karlık yapmaya devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.

“KENDİNİZE HER ZAMAN HEDEF KOYUN”

Söyleşi konuğu Ahmet Şerif İzgören izleyicilere “Hayatta her zaman hedefiniz olmalı, hedefiniz yoksa sonuç hüsran olabilir” teması ile programına başladı. İzgören yaşama dair gerçek başarı öyküleri ile söyleşisine devam etti. “Her şey hayal kurmakla başlar, hayatınıza ve bulunduğunuz ana değer katmalısınız” şeklinde öğütlerle ve örneklerle anlatımlarına devam eden İzgören söyleşinin başında sinevizyon ekranında gösterdiği resme ilk yorum yapan minik izleyicisi Mert’e kitabını hediye etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu söyleşinin sonunda Ahmet Şerif İzgören’e Altıeylül Belediyesi’nin simgesi olan tarihi şadırvan minyatürünü hediye etti. Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya ise, Ahmet Şerif İzgören adına 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nın bulunduğu alana dikilmek üzere fidan beratı takdim etti. Söyleşinin sonunda uzun kuyruklar oluşturan katılımcılar Ahmet Şerif İzgören’le hatıra fotoğrafı çektirip imzalı kitabını aldılar.