ALTIEYLÜL’DE SİZ GİYMİYORSANIZ BAŞKASI GİYECEK

ALTIEYLÜL’DE 2.EL GİYSİLER KUMBARA

SAYESİNDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

Altıeylül Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşları düşünerek ilçenin çeşitli yerlerine Giysi-Ayakkabı Kumbarası koydu. Kumbaraya 2. El giysilerini bırakacak olan vatandaşlar bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek, ALGEM aracılığıyla giysiler yıkanıp-ütülendikten sonra teslim edilecek. Yıpranmış giysiler ise geri dönüşüme kazandırılacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Canbey ile Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz’i ziyaret etti. Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Altıeylül Belediyesi güzel ve anlamlı bir projeye imza attı. Altıeylül’de bundan böyle 2. El giysiler atılmayacak, kumbaralar ile ihtiyaç sahiplerinin kullanılması için geri döndürülecek.

Bununla ilgili olarak Altıeylül ilçesinde her anlamda geri dönüşüme büyük destek sağlayan Hacıilbey Mahallesi Muhtarlığı önüne Giysi-Ayakkabı Kumbarası koydu. Başkan Zekai Kafaoğlu Muhtar Mustafa Deniz ile birlikte kumbaraya 2. El giysi atarak ilk adımı attılar.

“UYGULAMA SÜPER OLDU”

Muhtar Mustafa Deniz yaptığı açıklamada “Başkanım bize gönderdiğiniz bu kumbara için size teşekkür ediyorum. Daha önce aldığımız giysileri yağmurun altında tutuyorduk ancak artık yağmur-çamur derdimiz bitti. Şimdi vatandaş kullanmadığı giysileri bu kumbaranın içerisine atıyor. Bir hafta içerisinde kumbaranın yarısı doldu. Uygulama süper oldu. Geri dönüşümü olan her türlü ürünlerin toplanması güzel bir şey” dedi.

“34 ADET KUMBARA İLÇENİN FARKLI NOKTALARINDA YER ALACAK”

Başkan Zekai Kafaoğlu da “Altıeylül ilçemizde şu anda 20 noktaya kumbaralar konuldu ve vatandaşlarımızın ilgisi güzel. 14 adet daha kumbara belirlenen noktalara konulacak ve toplamda 34 adet Giysi-Ayakkabı Kumbarası ilçenin çeşitli noktalarında yerini alacak. Vatandaşlar 2. El giysilerini bir başkasına vermekte zorlanıyor veya verebileceği yer bulamıyordu. Bu kumbaralar sayesinde vatandaşlar kullanmadığı giysileri kumbaraya atacaklar bizlerde ALGEM aracılığıyla giysileri yıkayıp, ütüleyip ihtiyacı olan vatandaşlara vereceğiz. Bazı yıpranmış olan ürünler ise öğütülerek geri dönüşüme kazandırılacak. Halkın bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum. Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz ile birlikte bu çalışmanın tanıtımını yaptık. Muhtarımız da geri dönüşüm konusunda son derece hassas” diye konuştu.