KÜLTÜR MERKEZİ TEMELİ MART AYINDA ATILACAK

ÜMRANİYE-ALTIEYLÜL KARDEŞLİĞİNİN ESERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş ve beraberindeki heyet ile birlikte Ümraniyespor-Balıkesirspor maçı için gittiği İstanbul’da maçın iptal olmasının ardından Ümraniye Belediyesi’nin misafiri oldular. Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri’nde verilen yemeğe Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Emniyet Müdürü Hüseyin Güllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur,  Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey ve İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı İsmail Yaşar da katıldı.

“MART AYINDA TEMEL ATILACAK”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “İstanbul’a maç için gelmiştik ancak dostlarla biraraya geldik. Ümraniye şu anda İstanbul’un en değerli ilçesi oldu. Hasan Can ağabeyimiz de Altıeylül’e Kültür Merkezi sözü vermişti ve artık sona yaklaşıldı. Ümraniye Belediyesi projeleri hazırladı. Proje ihale birimine teslim edildi, maliyetler belli oldu. Hedefimiz referandumdan önce Mart ayı içerisinde Kültür Merkezi’nin temelini atmak istiyoruz. Bu mutlu günde Ümraniye protokolünü Balıkesir’de ağırlamak istiyoruz. Altıeylül ve Balıkesir’e Kültür Merkezi yakışacak” dedi.

“14 METRE YÜKSEKLİK OLACAK”

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur da “Kardeş belediyemiz Altıeylül Belediyesi’ne kazandıracağımız Kültür Merkezimizin Mart ayında temelini atacağız. Kültür merkezi 14 metre yükseklikte, 3000 m2’lik kapalı alana içerisinde 500 kişilik salon olacak. İçerisinde her türlü tiyatro izlenebilecek şekilde tasarlandı ve tribün tarzında dizayn edilecek. İçerisinde tiyatro, sergi salonları, fuaye alanı, otopark olacak. Kültür Merkezinin yapımındaki tüm masrafları belediye olarak biz karşılayacağız” diye konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise güzel bir projenin Altıeylül ilçesinde hayata geçeceğini söyleyerek, buna katkı sağlayan Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can ve yetkililere teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan Altıeylül ilçesine kalıcı bir eser kazandıracak olan Ümraniye Belediyesi jestini anlamlı bulduğunu ifade etti.