ALTIEYLÜL BELEDİYESİ HER ZAMAN SAĞLIĞIN YANINDA

Altıeylül Belediyesi ile Sağlık İl Müdürlüğü tarafından D Vitamini Ölçüm Maliyetlerini Düşürmede Güncel Yaklaşımlar ve Uygulamalı HPLC Kursu konusunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Op. Dr. İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz protokol imzaladı.

Altıeylül Belediyesi Balıkesir’de Atatürk Devlet Hastanesi’nde hayata geçirilen D vitamini ölçüm maliyetlerinin

aza indirilmesi çalışmasının tüm Türkiye’ye duyurulması ve Türkiye’nin tüm hastanelerinde uygulanması noktasında önemli bir adım atarak, Sağlık İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek uzmanlar Balıkesir’de hayata geçirilen bu çalışmayı görerek uygulamaya koyacak.

İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz protokol sonrasında yaptığı açıklamada Altıeylül Belediyesi’nin her zaman ve her konuda Sağlık Müdürlüğü’ne destekte bulunduğunu söyledi.

“DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ”

Müdür Kocaöz “Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesi Biokimya Laboratuvarında 25 hidroksivitamin D analizi HPLC yönetimi ile test edilerek, hastanenin D vitamini kit maliyetlerinde %80-85 oranında azalma sağlandı. İlimizde uygulamaya konulan bu yöntemin diğer illerdeki konu uzmanları ile de paylaşılarak, Sağlık Bakanlığı ve ülke kaynaklarının etkin kullanılması, sağlık alanındaki AR-GE inovasyona katkıda bulunulması, laboratuvar alanında diğer test kitlerine yönelik yeni yöntemlerin geliştirilmesine ivme kazandırılması amaçlanmıştır. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi D vitamini kit bağımlılığını azaltarak Türkiye’ye örnek oldu.  Atatürk Devlet Hastanesi geçen yıl D vitamini tahlillerinden 550 bin TL kâr elde etti. Kit bağımlılığını önlemede çalışma yapıyoruz. Bizim yaptığımız bu uygulama ile diğer il hastanelerinde de daha ucuz D vitamini tahlillerinde daha ucuz çalışma yapacak. Bu kapsamda tüm Türkiye’de 200 ile 800 milyon TL arası kâr elde edilmesi bekleniyor. Dışarıya bağımlılığımız azaltma yolunda bu çalışmayı Türkiye’nin farklı illerinde bulunan konunun uzmanlarına ileteceğiz. Güçlü Türkiye’miz daha güçlü olacaktır ” dedi.

FAYDALI ÇALIŞMAYA KATKI SAĞLIYORUZ”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da “D vitamini testleri konusunda çok büyük paralar harcanıyordu, bunun avantajlı hale gelmesi önemli. Bu çalışmanın Türkiye’ye duyurulması önemli. Bu konuda gelen misafirlerin karşılanması ve ağırlanması konusunda bize görev düşüyor. Yerel yönetimler olarak faydalı çalışmaya katkı sağlayacağız. Yerel yönetimler doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında. Değişik illerden uzmanlar gelerek bu çalışmayı öğrenecekler. Çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Bu kurs kapsamında şehrimize gelecek misafirlerimizi konaklama, gidiş-geliş, salon düzenlenmesi ve afiş tasarımları konusunda yardımcı olacağız” diye konuştu.