31 ARALIK GECESİ BAŞKAN SAHADA

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 2016 yılının son saatlerinde ve 2017 yılının ilk dakikalarında her zaman olduğu gibi yine sahadaydı. Kafaoğlu yeni yıla sahada temizlik görevi yapan işçilerle birlikte girmenin mutluluğunu yaşadı.

2016 yılının son saatleri yaklaşırken Başkan Zekai Kafaoğlu ilk olarak Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Kılcılar Mahallesi’nde devam eden kar temizleme çalışmalarını incelemeye gitti. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyeleri Murat Adısanoğlu, Ümit Demirbaş, Fen İşleri Müdürü Kadir Uzun, Şoförler Odası Başkan Vekili Nevzat Güneş ile birlikte Turnalar-Kılcılar Mahallesi güzergahına giden Başkan Zekai Kafaoğlu burada çalışan ekip arkadaşlarına kolaylıklar diledi, kepçenin üzerine çıkarak çalışmaları daha detaylı takip etti. Kafaoğlu daha sonra personele helva-ekmek ve meyve suyu ikram etti, Kılcılar sakinlerinin yaktığı ateşte ısınarak çay içti. Vatandaşlar Başkan Kafaoğlu’na çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Başkan Kafaoğlu yaptığı açıklamada “Kar ile mücadele ediyoruz. 10 iş makinemiz sahada. Senenin son gününde ekiplerimizi sahada ziyaret ediyoruz. Altıeylül’ün en yüksek rakımlı yerlerinden birisiyiz. Kılcılar, Bahadır, Yarıkkaya bölgelerinin bulunduğu alandayız. Kar yağdığı zaman şehir merkezinde kar olmazken bu bölgelerde kar fazla. Vatandaşın rahatı konforu için çalışıyoruz” dedi.

Kafaoğlu daha sonra dönüş yolunda Turnalar’a gitmek isteyen Musa Aslan’ın idaresindeki aracın yolda kaldığını gördü.  Kafaoğlu beraberinde Şoförler Odası Başkan Vekili Nevzat Güneş ile birlikte araca zincir takarak sürücünün yoluna devam etmesini sağladılar.

Yolda kalan şoför Musa Arslan karşısında Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu görünce şaşkınlığını gizleyemedi, yardım için teşekkür ederek “Belediye Başkanımız bize her zaman sizinle iç içe olacağım demişti. Şimdi karşımda kendisini görünce verdiği sözü tuttu. Başkanımızın her zaman yanındayım” dedi. Başkan Kafaoğlu ise “Hizmetkarlık yapmak için seçildik. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ziyaret ettikten sonra sizi yolda gördük ve yardım ettik” diye konuştu.

Kafaoğlu daha sonra Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Mekke’nin Fethi programına katıldı hemen ardından ise 2016 yılının son saatlerinde Bahçelievler Polis Merkezi’ne giderek görev yapan polislerin yeni yıllarını kutladı, baklava ikram etti, çay içip sohbet etti. Kafaoğlu ardından Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne giderek personelin, hastaların ve hasta yakınlarının 2017 yılını tebrik etti, hastalara acil şifalar dileğinde bulundu.

Başkan Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen ve Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Canbey ile beraber 2016 yılının son dakikalarında Cumartesi Pazarı’nda görev yapan temizlik işçilerini ziyaret etti. 2017 yılına merhaba denildiği dakikalarda Başkan Kafaoğlu işçilerle birlikte sohbet etti, onlara kolaylıklar dileyerek salep ikram etti. Temizlik işçileri personeli Başkan Kafaoğlu’nun yaptığı anlamlı jestten ve kendisiyle birlikte olmaktan mutluydular.

Kafaoğlu 2017 yılının ilk gününde ise Sağlık İşleri Müdürü Emine Ödemiş ile birlikte Atatürk Devlet Hastanesi’ne gitti, yeni yılın ilk doğan bebeklerini ve ailelerini tebrik ederek, hediye takdim etti. Kafaoğlu Havva-Bayram Koçoğlu’nun kızları Beren ile Mehmet-Ebru Gümüş çiftinin Gümüş bebeğini ziyaret etti. Kafaoğlu Koçoğlu ve Gümüş çiftini kutlayarak, minik yavrulara uzun ömürler diledi.