ALTIEYLÜL TAAKKUZDA

Altıeylül’de kar alarmı verildi

Altıeylül Belediyesi yoğun kar yağışı öncesi taakuzdaydı. Fen İşleri ekipleri, hem iş gücü hem araç gücü ile kar temizleme ve tuzlama faaliyetlerine devam ediyor.

Altıeylül ilçe sınırlarında yaşanması muhtemel olumsuzlukları önlemek ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla, kar yağışının başladığı Perşembe öğleden itibaren alarmda olan Fen İşleri ekiplerimiz aralıksız olarak kar temizleme faaliyetlerine devam ederken önceki gece 30 ton tuz 15 ton kum karışımı ile riskli merkezlerde tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Kar yağışının yoğunluk kazandığı Perşembe gecesi, Gazi Osman Paşa, Dinkçiler, Göçmen Konutları, Kasaplar Mahallesi gibi merkezde kayma ve donma riski olan eğimli yerler ile Bozen, Sıvatpınar, Kiraz, Taşkışla, Çaltılı, Türkali, Turnalar, Konakpınar, Çınarlıdere, Kutludüğün ve Meryemdere kırsallarımızda yol açma çalışmalarına devam ettiler.

MAHSUR KALAN VATANDAŞI ALTIEYLÜL KURTARDI

Cuma günü sabaha karşı 02:00 sularında çağrı merkezine gelen bir ihbar ile harekete geçen Fen İşleri ekipleri Edremit yolunda Atatepe Sanayi sitesinde aracıyla mahsur kalan bir vatandaşı kurtardı. Çalışmalar, Çağrı merkezi, Zabıta ekipleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri ile koordineli bir şekilde gece boyunca da devam etti.

EKİPLER KIRSALDA

Merkez mahallelerde devam eden kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yanı sıra,  Altıeylül kırsalında da çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcımız Zeki Çabuk, kırsaldaki çalışmaları yerinde inceledi. Kılcılar mahallesinde kar çalışmalarını takip eden Başkan Yardımcısı Çabuk yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çabuk  “Meteorolojik verilerde sonra bir haftadan bu yana hazırlıklımızı tamamladık. Planlı bir şekilde tuz dağıtımımızı gerçekleştirdik. Kar yağışının başlamasıyla beraber önceki akşam, kırsalımızın tamamını, merkezde yüksekteki mahallelerimizde ana arterlerimize kar küreme ve tuzlama makinelerimizle girmiş olduk. 5 faal greyderimiz, 5 kepçemiz, 2 kar küreme ve tuzlama aracıyla çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Gece süresince yaptığımız çalışmalarda Savaştepe hattından, İvrindi Yaren mahallesinden, Kutludüğün, Meryemdere, Ertuğrul, Bahçedere, Küpeler şehire kadar inen hattımız temizlenmiş durumda. Aynı şekilde, Pamukçu, Cinge, Bozen, Sıvatpınar, Kiraz hattında 7/24 çift vardiyalı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda bulunduğumuz bölge, Kılcılar, Bahadır bölgesindeyiz. En çok kar yağış alan bir bölgesi. Alan ve yağış olarak büyük bir bölge olduğu için Büyükşehir’imizle beraber koordineli bir şekilde müdahale ediyoruz. Birkaç kırsal mahallemizde cenaze olduğu bilgisini aldık, öncelikle o yollara müdahale ettik. Şu an için ciddi bir durum söz konusu değil, Çift vardiya ve 7/24 çalışmalar devam ediyor.” dedi.