“İMAM HATİPLİ GENÇLERDE VATAN, BAYRAK VE ALLAH SEVGİSİ VAR”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Şule Yüksel Şenler Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘Yedi Güzel Adam’ temalı şiir dinletisine katıldı. Şiir dinletisinin ardından konuşma yapan Başkan Zekai Kafaoğlu 15 Temmuz gecesinde darbeye karşı dimdik ayakta duran Türk halkının Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıktığını hatırlattı.

15 Temmuz’da 244 vatandaşın şehit olduğunu kaydeden Başkan Kafaoğlu belediye olarak 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Ömer Halisdemir Anıtı yaptıklarını ve kısa sürede hep beraber açacaklarını söyledi.

Zaman zaman gençlik nereye gidiyor, bizi biz yapan değerler yok mu oluyor diye endişeye düştüğünü belirten Kafaoğlu “Ancak 15 Temmuz’da gördük ki Çanakkale ruhu dimdik ayaktaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile vatandaşlarımız darbeye geçit vermedi. Geçmişte olduğu gibi o akşam da Hayme Analar, Şerife bacılar, Nene Hatunlar, Safiye ablalar ortaya çıktı ve darbe yapmak isteyen askerlerin karşısında dimdik ayakta durdular. Aramızdan geleceğin Hayme anaları, Şerife Bacıları ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yetiştiren Tenzile anneler çıkacak. İmam Hatiplilerden hiç vatan haini çıkmamış. İmam Hatip Lisesinden çıkan gençlerin içeresinde vatan, bayrak ve devlet sevgisi var, herşeyden önemlisi Peygamber ve Allah sevgisi var. İmam Hatiplilerden Recep Tayyip Erdoğan çıkar. İmam Hatiplilerle gurur duyuyoruz” dedi.