FATİH AKBABA EZBERLERİ BOZDU

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun davetiyle Balıkesir’e gelen ünlü iletişim uzmanı Fatih Akbaba ‘‘MEHMET AKİF ERSOY İLE ANLAŞABİLMEK VE İSTİKLAL MARŞI NESLİ ’’ konulu bir konferans verdi. Akbaba, İstiklal Marşı yazarımız hakkında bilinmeyenleri anlattı, tabiri caiz ise Mehmet Akif'i yeniden tanımladı.

KÜÇÜK ZEYNEP'TEN BAŞARILI PERFORMANS

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Zekai kafaoğlu ve protokolün katıldığı programda, sahneye önce İstiklal Marşı okuma yarışmasında derece alan Zeynep Karaoğlu ve arkadaşları çıktı. Salonda büyük bir coşkuyla alkışlanan Zeynep Karaoğlu göstermiş olduğu performans ile izleyicilerden tam not aldı.

FATİH AKBABA EZBERLERİ BOZDU

Ünlü İletişim uzmanı Fatih Akbaba Ezberleri bozan anlatımıyla konferansa gelen dinleyicileri adeta büyüledi. 10 Aralık cumartesi günü saat 20:00’de Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa vatandaşların ilgisi yoğundu, salonun tamamı dolduran vatandaşlar Mehmet Akif ‘in hayatını dinlerken duygulandı. Program esnasında Balıkesirli annelere ve babalara seslenen Akbaba , 'Akif gibi bir çocuğunuz olmasını ister misiniz?' diye sordu. 'Evet' yanıtını alan Akbaba  "Eğer onun gibi evladınız olmasını isterseniz öncelikle sizlerin de Akif’in annesi ve babası gibi olmanız gerekir" dedi. Kimse üzerine alınmasın Emine Şerife anne Akif’in annesi geceleri uyurken bile ayağını uzatıp yatmayan ve saçını başını bir şekilde kapatıp yatan bir kadın, 'olur da Akifimin başını okşamaya Peygamberim gelir de, beni ayaklarım uzanık görürse, çocuğumu sevmekten vazgeçerse... Beni bu halde görür de Akif'i sevmekten vazgeçer de Akif’in rüyasını yarım bırakırsam ben anne olur muyum?' diyen bir kadın Emine Şerife anne. Evet bilirsiniz dostlar Anadolu'da bir usuldür bir evde erkek çocuğu dünyaya gelmişse yarın doğumunu kutlayacağımız Peygamber efendimize hürmeten o evde mutlaka çocuğun adı ya Ahmet'tir ya Muhammed'dir  ya Musatafa'dır   ya Mehmet'dir. İşte bu evin de Ahmet'i de Mustafa'sı da  Mehmet Akif tir. İşte böyle bir Kültürden ve aileden geldi bizim İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif" dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren sahne performansı ile Mehmet Akif hakkında bilinmeyenleri anlatan, ezberleri bozan Fatih Akbaba, "15 Temmuz'da hainlere dur demiş bu salondaki Balıkesirliler bugün Akif’i dinlemeye geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diyerek programını tamamladı.

AKBABA'YA FİDAN BERATI

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konferans sonunda ünlü ileitşim uzmanına gönülden çok teşekkür ederken "Bizi çok farklı yerlere götürdünüz. Duygulandık hislendik Akif’i yeniden anlamış olduk. Hiç böyle dinlememiştik büyük bir eksiklikti bu eksikliği Fatih hocamız vasıtasıyla gidermiş olduk. Ben tekrar kendilerine yürekten  gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Kafaoğlu Fatih Akbaba'ya "15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtının olduğu yerde artık sizin isminize özel  bir dikili ağacınız var." diyerek fidan beratı takdim etti. Konferansa katılan Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ise Altıeylül’ün simgesi olan tarihi Şadırvan minyatürü hediye etti. Program sonunda vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak Fatih Akbaba kitap imzalattırıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.