ALTIEYLÜL BELEDİYESPOR SATRANCIN ZİRVESİNDE

2017 Balıkesir Küçükler İl Satranç Birinciliğinde sporcularımız üç il birinciliği, iki de il üçüncülüğü madalyası aldı.

26-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Balıkesir Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 2017 Balıkesir Küçükler İl Satranç Birinciliği 10-11-12 Yaş kategorileri Gençlik ve Spor Merkezi Çok Amaçlı Salonlarında gerçekleştirildi. Altıeylül Belediye Spor Kulübü sporcularından Milli sporcu Elifnaz Akat 10 yaş kızlarda il birincisi oldu. 11 yaş kızlarda Simay Gül Ceylan il birincisi, Sümeyye Çetin'de il üçüncüsü oldu.

11 yaş genelde Burak Arda Yıldırım il birincisi, Mehmet Gül'de il üçüncüsü, Tunay Arda Ceylan'da yine aynı kategoride il dördüncüsü oldu. 12 Yaş grubunda ise Oğuzhan Gündoğdu il yedincisi olarak turnuvayı tamamladı.

Altıeylül Belediye Spor Kulübü Satranç Antrenörü Nizamettin Güngör; sporcularının üç il şampiyonluğu, iki de il üçüncülüğü olmak üzere beş derece elde ederek başarılı bir turnuva geçirdiklerini belirtti ve başarılarından dolayı sporcularını kutladığını söyledi.

Güngör “Küçükler İl birinciliği turnuvası Türkiye Küçükler Şampiyonası'nın ilk ayağıydı. Hedefimiz 21-28 Ocak 2017 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan 2017 Türkiye Küçükler Şampiyonası. İlimiz adına üç yıldır katıldığımız şampiyonada milli takım havuzuna kalma başarısı gösteriyoruz. Bu yılki hedefimiz ise ilk üçte yer almak. Sporcularımın ilimizi Türkiye Şampiyonası'nda en iyi şekilde temsil edeceklerini inanıyorum. Bizlere desteklerinden dolayı başta sporcularımın aileleri olmak üzere Altıeylül Belediye Spor Kulübüne teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKANDAN KUTLAMA

Altıeylül Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, "Kulübümüz satranç sporcuları başarıları ile bizleri gururlandırmayı devam ediyor. İlimiz de satranç adına birçok ilke imza atan sporcularımızı ve antrenörümüz Nizamettin Güngör'ü tebrik ediyorum. Bu yılki Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında da ilimizi başarı ile temsil edeceklerdir. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.