ANLAMLI HAFTADA ANLAMLI HEDİYE

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Ortaokulu ve Hasan Basri Çantay İlkokulu’nda öğrencilere bir tarafında 15 Temmuz Şehitleri ve Ömerhalisdemir Anıtı resmi, diğer tarafında ise “Sevgili Çocuklar Hayata Sağlıklı Dişlerle Gülümsemeniz Dileğiyle” yazılı diş fırçası ve macunu hediye etti.

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Saran, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilaver Ayııldız ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Cumhuriyet Ortaokulu ve Hasan Basri Çantay İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye ettiler. Altıeylül Belediyesi tarafından dağıtılan diş fırçası ve macunlarının üzerinde 15 Temmuz Şehitleri Ömerhalisdemir Anıtı’nın resmi yer alırken, diğer yanında ise Sevgili Çocuklar Hayata Sağlıklı Dişlerle Gülümsemeniz Dileğiyle” yazısı bulunuyor. Başkan Zekai Kafaoğlu gittiği her iki okulda da öğrencilerin sevgisi ile karşılandı. Diş fırçası ve macunları Altıeylül ilçesinde yer alan tüm okullara dağıtılacak ve toplamda 20 bin öğrenciler Altıeylül Belediyesi’nin dağıttığı diş fırçası-macunu ile dişlerini fırçalayacak.

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale “Altıeylül Belediyesi organizasyon yapıldı ve öğrencilere diş sağlığını korumak için, diş macunu alışkanlığını kazandırabilmek için sizlere güzel bir hediye dağıtılacak. Başkanımızı kutluyorum” dedi.

“SAĞLIĞIN BAŞI AĞIZDAN BAŞLIYOR”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise “Diş hekimleri olmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz var, sizleri kutluyorum. Hedefinizi şimdiden belirleyin. Kiminiz gelecekte doktor, hemşire, öğretmen, savcı, hakim olacak. Hedefinize ulaşmak için çaba sarf edin. Belediye Başkanıyım ama mesleğim diş hekimi. Bu hafta insanların dikkatini ağız ve diş sağlığına çekebilmek ve bir farkındalık yaratabilmek için sizlere diş fırçası ve diş macunu dağıtacağız. Sağlığın başı ağızdan başlıyor. Sindirim sisteminin başlangıcı ağız. Gelişim döneminde sizlerin dişlerinin sağlıklı olması lazım. Günde 3 defa dişlerinizi fırçalamanız lazım, okulda olduğunuz için günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere en az 2 defa fırçalayınız. Evdeki aile fertlerine de ağız bakımının önemini vurgulayın. Diş fırçası ve macunu paketinin üzerinde 15 Temmuz Şehitleri ve Ömerhalisdemir Anıtı resmini koyduk. 15 Temmuz’u unutmayacağız. 15 Temmuz darbe girişimi akşamında vatandaşlarımız soğukkanlı davranarak meydanlara çıktı ve darbeyi önlemişti. Bizde 15 Temmuz’u unutmamak adına Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde anıt yapıyoruz ve şu an inşaat devam ediyor.  Siz sevgili öğrencilerimize de diş fırçası ve macunu hediye ederken, üzerinde anıtın resmini koyarak bilgilendirmek istedik. Sizlere sağlıklı dişler sağlıklı gülüşler diliyorum” diye konuştu.