İSMAİL AKÇAY YOL KOŞUSU ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

İsmail Akçay’ın adına yakıştı

Geleneksel olarak düzenlenen 6 Eylül Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yer alan ve bu yıl 8. Si düzenlenen Uluslararası İsmail Akçay yol koşusunda En İyi Fotoğraf, En İyi Haber ve En İyi Yorum kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Altıeylül Belediyesi 7. Katında gerçekleşen törene Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Zeki Çabuk, Osman Zeki Şahin, Efsane Atlet İsmail Akçay, jüri üyeleri ve belediye personeli katıldı.

“TÜRK BAYRAĞINI HER ZAMAN GÖĞSÜMDE TAŞIDIM”

Törende konuşma yapan Efsane Atlet İsmail Akçay “İsmail Akçay’ın başarasının %50’si basına aittir. Basın her zaman bana sahip çıktı. 8 kez Türkiye Şampiyonu, 4 defa Balkan Şampiyonu, 2 Dünya İkinciliği, 1 Olimpiyat Dördüncülüğü, 181 sefer milli oldum, 28 ülkeye gittim 160 bin kilometre koştum. Ben maddi olarak bir şey görmedim ama manevi olarak çok şey gördüm. Adıma yarışma yapılıyor ve ödül töreni gerçekleşiyorsa Başkanımız Zekai Kafaoğlu namusumuz, şerefimiz olan bayrağa saygısından dolayı yapıyor. Çünkü İsmail Akçay tüm dünyada Türk bayrağını göğsünde taşıdı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“YAŞAYAN DEĞERLERE

SAHİP ÇIKIYORUZ”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise “Gençlerimizin idolü, enerjisini kaybetmemiş halen Türk bayrağını dalgalandırmak için sporcu yetiştiren İsmail Akçay adına yaptığımız ödül törenine hoşgeldiniz. İsmimiz Altıeylül. İsmimizi Balıkesir’in kurtuluşu olan 6 Eylül’den alıyoruz o yüzden kurtuluş gününe önem veriyoruz. Yaşayan değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Belediye olarak değerimiz İsmail Akçay hayattayken onure ettik, heykelini diktik, adına park yaptık, ismine koşu pisti de var.  Bizde belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana İsmail Akçay Yol Koşusunu sürdürüyoruz. 8. Düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusunda ilki gerçekleştirerek En İyi Haber, En İyi Fotoğraf ve En İyi Yorum dalında yarışma gerçekleştirdik. Jürimiz dereceye girenlere ödülü uygun gördü. Seneye de daha fazla kategoriler ile yarışmayı sürdüreceğiz. Dereceye girenleri kutluyorum” diye konuştu.

En İyi Haber Kategorisinde Hakan Küçükakman’a ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, En İyi Yorum Kategorisinde Emrah Ayyıldız’a ödülünü Doğan Alparslan, En İyi Fotoğraf Yarışmasında üçüncü olan Hüseyin Tokmak mazereti nedeniyle törene katılmazken, ikinci olan Caner Aydın’a ödülünü Milli Efsane Atlet İsmail Akçay verirken, birinci olan Nigar Afacan’a da ödülünü Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu takdim etti.