ALTIEYLÜL’DE ANIT ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yapımı devam eden 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda çalışmalar hız kesmiyor. Başkan Zekai Kafaoğlu anıt inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Altıeylül Belediyesi’nin yapımına devam ettiği 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı inşaatı durmaksızın devam ediyor. Ekipler inşaatın çevre düzenlemesi işini sürdürürken, anıtta yer alacak 15 adet Türk bayrağı da dikildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu anıtın yapımına büyük önem veriyor ve sık sık inşaattaki çalışmaları yerinde inceliyor. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zeki Şahin, Fen İşleri Müdürü Kadir Uzun ile birlikte yapımı süren anıta giderek, çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Zekai Kafaoğlu “15 Temmuz Türkiye’nin bu zamana kadar yaşadığı olayların en menfuru ve 2. Çanakkale Destanı. 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarabilmemiz için akıllarda kalacak objeler yapmamız lazım. İşte bu maksatla anıtı yapıyoruz. Kahramanımız Ömer Halisdemir’in de adı bu anıtta yaşayacak. Balıkesir’den 3 demokrasi şehidimizin ve 241 demokrasi şehidimizin ismi olacak. Anıtta büyük hilal olacak ve meydanın etrafı gül bahçesine dönecek. 15 Temmuz’u ifade eden 15 Türk bayrağı şu anda anıt çevresinde dalgalanıyor” dedi.