ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NİN 2017 BÜTÇESİ 111 MİLYON TL

Altıeylül Belediyesi Ekim ayı 2. Birleşimi toplantısı gerçekleştirildi.  Meclis toplantısı tek gündem maddesi ile toplandı, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2017 bütçesi görüşülüp oylandı.

Başkan Zekai Kafaoğlu Belediye Meclisi’nde 2017 bütçesi ile ilgili görüşlerini aktardı. 2016 yılının ilk 9 ayı verilerine göre belediyenin 52 milyon TL gelirinin, 51 milyon TL de giderinin olduğunu söyledi.

Bütçe disiplini açısından gelir-gider dengesi içerisinde bu yılı tamamlayacaklarını aktaran Kafaoğlu, belediyelerin bütçelerinin geniş olması gerektiğini, geçtiğimiz yıla göre bu sene sonu itibariyle bütçenin 70 milyon TL civarında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

“BELEDİYEMİZİN ÖDENMEYEN BORCU YOK”

Kafaoğlu “Geçen sene bütçe 52 milyon TL gerçekleşmişti, yıl sonunda 70 milyon TL gerçekleşirse gelirlerimiz % 34 artmış olacak. Gelirlerimiz artarsa hizmet etme imkânımız daha fazla olacak. Artık iş makinelerimiz var. Çöp hariç, diğer hizmetlerimizi kendi araç ve gereçlerimiz ile yapıyoruz. Şu an itibariyle belediyemizin ödenemeyen borcu yok, hepsi düzenli bir şekilde ödeniyor. Sistemimizde sıkıntı yok. Bütçe disiplini çerçevesinde çalışmalarımızı hep beraber yürütüyoruz. 2017 bütçemiz Altıeylül ve Balıkesir için hayırlı olsun” dedi.