BAŞKAN KAFAOĞLU: “TEK YAPMANIZ GEREKEN ÇALIŞMAK”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman ve Zeki Çabuk ile birlikte 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi dolayısıyla Konakpınar Ortaokulu’nu ziyaret etti, öğrencilere hitap etti, daha sonra okul girişinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Panosunu inceledi, öğretmenlerle fikri-alışverişinde bulundu.

“TEK YAPMANIZ GEREKEN ÇALIŞMAK”

2016-2017 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Kafaoğlu “Herşey gönlünüzce olsun. Öğrencilikte sabır, hedefe kilitlenmek ve öğretmenlerinizi dinlemek çok önemli. Öğretmenleriniz sizin başarınız için çalışıyor. Öğretmenlerinizin tavsiyelerini dinlerseniz o kadar başarılı olursunuz. Türkiye gelecekte sizlerin omuzlarının üzerinde yükselecek. Bende sizler gibi İvrindi’ye bağlı Gökçeyazı’da köy okulunda okudum. Evimizde masa yoktu, yere uzanarak çalışırdık. Ablamla gaz lambası başında kavga ederdik. Biz zor şartlarda okuduk ama sizler şanslısınız. Şimdi herşeyiniz var tek yapmanız gereken çalışmak, çalışmak, çalışmak. Çalışırsanız başarırsınız” dedi.

“ŞEHİTLİK, GAZİLİK BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDİR”

Eğitim-öğretim döneminin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğiyle açıldığını ve okullarda bu konuda gerekli çalışma, duyuru yapıldığını belirten Kafaoğlu “15 Temmuz Demokrasi Haftası dolayısıyla okulda güzel bir çalışma yapılmış, hep beraber panoyu inceledik. Şehitlik, gazilik bizi biz yapan değerlerdir. Şehitlerine, şehit ailelerine, gazilerine sahip çıkmayan bir milletin geleceği olamaz. Anadolu’yu 1071 yılında vatan yaptıktan sonra hiç şehit eksik olmamış. Vatanımız bizim. Vatanımızı korumak için, bayrağımızın inmemesi, ezanın susmaması için bu millet şehitler verdi. 15 Temmuz’da da resmi elbise içerisine girmiş hainlere karşı bu millet göğsünü siper etti, 101 yıl öncede Türk milleti aynı mücadeleyi göstererek Çanakkale’yi geçilmez yaptı, bizi biz yapan değerlerle, Çanakkale ruhu ile yaptı. Aynı ruh 15 Temmuz gecesi ortaya çıktı. Millet demokrasi adına, seçilmişlerin arkasında durarak, yapılan hainliktir diyerek sokaklara çıktı. İstiklalimiz ve istikbalimiz için demokrasiye sahip çıkacağız” diye konuştu.