ALTIEYLÜL BELEDİYE MECLİSİ ORTAK BİLDİRİ İLE DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

GÜN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

Altıeylül Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimini ortak bir bildiri ile kınadı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Başkanlığında Ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP grupları tarafından hazırlanan ortak bildiriyi Başkan Zekai Kafaoğlu okudu.

Başkan Kafaoğlu 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ümit Demirbaş, CHP Grup Başkanvekili İsmail Sarsılmaz ve MHP Grup Başkanvekili Uğur Güneri imzasıyla hazırlanan bildiride menfur darbe girişiminin milli iradeyi, milli iradenin temsilcisi olan Cumhurbaşkanını, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini hedef aldığı ifade edilerek şu açıklamalara yer verildi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış hain unsurlar ülkenin yönetimine el koymaya çalışmış, darbe girişiminde bulunarak vatandaşlarımızı şehit etmiş, binlerce vatandaşlarımızın da yaralanmasına sebep olmuştur. Gözü dönmüş,  kalleş ve alçak şebeke üyeleri kirli emellerine ulaşamadılar. Türk milleti 15 Temmuz’dan sonra kilitlendi, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi ve özgürlüğü korumak için oylarıyla seçip parlamentoya yolladığı milletvekilleri için hükümetini, Cumhurbaşkanını korumak için tankların altına yattı, kurşunlara göğsünü siper etti. Türk milletini, Kuvayi Milliye şehri olan Balıkesir halkını demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıp meydanları boş bırakmadıkları için yürekten kutluyoruz. Altıeylül Belediye Meclis Üyeleri olarak, millet iradesine ve Türkiye’nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu darbe girişimini lanetliyor ve kınıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür,  tüm meclis üyeleri olarak darbeye karşı milletimiz ile birlikte aynı dik duruşumuzu sergiliyoruz. Kanlı saldırılarda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu darbe girişimini yapanların Yüce Türk adaleti önünde gereken cezayı almalarını bekliyoruz.”