GAZİLER 42 YIL SONRA AYNI TOPRAKLARDA

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Balıkesir’li gazileri 42 yıl sonra Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü kutlamalarına uğurladı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Muharip Gaziler Derneği’nin Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü etkinliklerine katılma talebine olumlu yanıt verdi. Başkan Kafaoğlu gazileri Kıbrıs’a uğurladı. Yıllar önce mücadele verdikleri topraklara 42 yıl sonra gitme imkânı bulan gaziler Başkan Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti.

Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz “20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başlama tarihi. 42 yıl sonra Kıbrıs’a gidemeyen gazilerimizin bu toprakları gidip görmesini istemiştik. Başkanımız da bizi kırmadı, belediyenin destekleriyle Kıbrıs’a gidiyoruz. Başkanımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu da yaptığı konuşmada, “Şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkıyoruz. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatını çok iyi hatırlıyorum, oralarda destanlar yazıldı. Kıbrıs’ta savaşan gazilerimiz yıllar sonra bu topraklara gidiyorlar. Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde gazilerimiz orada olacak. Ülkemizin içerisinde olumsuz olaylar da yaşanıyor. Darbe kalkışması oldu ama milletimizin hür iradesi ve kahramanca karşı duyması ile kanunsuz eylemin önüne geçildi. Yüce milletimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Türk milletini Türk milleti yapan Çanakkale ruhudur. Bu ruh şimdi yine dimdik ayaktadır. Ülkemizde olan tüm olumsuzluklara ve püskürtmelere karşı yüce milletimiz göğsünü siper etmiştir. Gazilerimize 42 yıl önce gördükleri toprakları tekrar görme imkanı sağlamaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.