KAFAOĞLU ÇERKES FESTİVALİNE DAVET EDİLDİ

9 Temmuz günü saat 18.00’de Orhanlı Mahallesi’nde gerçekleşecek olan Orhanlı Çerkes Festivali öncesinde Mahalle Muhtarı Halis Cemal Albayrak ile Orhanlı Çerkes Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu programa davet etti.

Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla Altıeylül ilçesi Orhanlı Mahallesi’nde gerçekleşecek olan çerkes festivali öncesinde Mahalle Muhtarı Halis Cemal Albayrak ile Orhanlı Çerkes Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir Başkan Zekai Kafaoğlu’nu festivale davet ederek, çerkeslerin geleneksek kıyafeti ile kalpak hediye etti.

İstanbul ve Ankara’da bulunan çerkes dernekleri topluluklarının da gösteri yapacağı festivalde yarışmalar, etkinlikler, müzik dinletileri ve dans toplulukları gösterileri olacak.

Muhtar Halis Cemal Albayrak festivale verdiği desteklerden dolayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Zekai Kafaoğlu da “Kültürümüzü yaşatmak, değerlerimizin kaybolmasını engellemek adına derneklerin yaptığı bu tür faaliyetleri yerel yönetimler olarak destek oluyoruz. Daha önce de Yörük ve Türkmen Şöleni yapıldı, oraya da destek olmuştuk. Şimdi de Orhanlı Mahallesi’ndeki festivale destek oluyoruz. Örf, adet, gelenek, görenek Orhanlı’da canlanacak. Bunlar bizi biz yapan değerler. Hepimiz bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep beraber Türkiye olacağız. Öznemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Tek bayrak, tek millet, tek vatan. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.