PROTOKOL ALGEM'DE SERTİFİKA VERDİ

Altıeylül Belediyesi Altıeylül Gelişim Merkezi’nde (ALGEM) düzenlenen kurslarda başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifika törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman, Zeki Çabuk, Altıeylül Belediye Meclis Üyeleri İsmail Çoban, Mesut Eray, Mustafa Kalınoğlu, Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray, AK Parti Altıeylül İlçe Kadın Kolları Başkanı Esengül Yıldırım, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Şinasi Çağlı ve kursiyerler katıldı.

Başkan Zekai Kafaoğlu ALGEM ziyareti öncesinde yapılan çalışmalarla ilgili Vali Ersin Yazıcı’ya bilgi verdi. Vali Yazıcı Alkart’ı inceledi, sosyal marketi gezdi.

Gerçekleşen törende Bilgisayar, Ev ve Kurum Temizliği, Çocuk Bakım Elemanı, Takı Tasarımı ile engelliler için Süsleme ve Hediyelik Eşya Kurslarını başarıyla tamamlayan 97 kursiyere sertifikalarını Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kaymakam Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu takdim etti.

“BİRLİKTE GÜZEL İŞLER OLUYOR”

Törende konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “ALGEM’de açılan kurslarımız Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri vasıtasıyla oluyor. Birlikte çalışarak bir güç oluşturuyoruz; güçler birleşince güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. 5 farklı branşta 97 kursiyerimiz sertifika aldı, hepsini kutluyorum” dedi.

“ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NİN SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA GÜZEL İŞLERİ VAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise “Altıeylül Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında yapmış olduğu güzel işler var. Sosyal belediyecilik önemli. İlçede sosyal dokunun ortaya çıkması, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi ve onlara yardım edilmesi noktasında çalışmalar yapılırken Valilik, Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte ortak hareket ediliyor. Belediyelerimiz Balıkesir’imize ve sizlere hizmet için gece-gündüz çalışıyor” diye konuştu.

“KURSLARA KATILIM ARTMALI”

Vali Ersin Yazıcı da “Belediyecilik yol, su, yeşil alan, köprü yapmak değil; bunları yaparken sosyal ve kültürel anlamda toplumun ihtiyaçlarını da karşılamak noktasında çalışmalar yapmaktır. Türkiye’de belediyecilik anlayışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir’de açmış olduğu ve değişimin başlangıcı olarak kabul edeceğimiz İstanbul Büyükşehir uygulamaları ile Türkiye’de gerçekten çok farklı bir noktaya gelindi. Altıeylül Belediye’sini ve cesaretleri ile kursa katılan kadın kursiyerleri tebrik ediyorum. Her kursiyer bir kursiyer getirmeli. Bu kurslara katılımlar artmalı” dedi.