ALTIEYLÜL’E MODERN PAZAR YERİ GELİYOR

KONSEPTİ İLK VE TEK OLAN PAZAR

YERİ ALTIEYLÜL’DE HİZMETE GİRECEK

2017 yılı başında temeli atılacak olan pazar yeri Plevne Mahallesi Öğretmenevi civarında yer alıyor. Vatandaşlar pazara geldiğinde otoparka arabasını park edip, alışverişini rahatça yapabilecek. Kapalı pazar yerinin üst katına da düğün, toplantı ve benzeri etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salon yapılacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman ve İmar ve Şehircilik Müdürü Osman Zeki Şahin ile birlikte 2017 yılı başında temeli atılacak olan Kapalı Pazar yerinin bulunduğu alanı gezdi, bilgi aldı. Plevne Mahallesi Öğretmenevi civarında yer alan 3,5 dönüm alan üzerine kurulacak olan kapalı pazar yerinin bodrum katı otopark olarak hizmet verecek.

“MODERN PAZAR YERİ GELİYOR”

Vatandaşlar pazara geldiklerinde araç park sorunu yaşamadan araçlarını otoparka bırakıp alışverişlerini yapabilecek.

Giriş katı modern, çağdaş, rahat ve kolay ulaşılabilir bir pazar yeri olacak.  Vatandaşlar pazar yerinde alışverişlerini yaparken, binanın en üst katında da toplantı, seminer, düğün ve benzeri etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon yapılacak. Balıkesir’de ilk kez gerçekleşecek olan bu binanın özelliği kapalı pazar yeri ile birlikte otopark ve çok amaçlı salonun da bulunması.

Kapalı Pazar yeri Plevne, Bahçelievler, Çayırhisar ve Gazi Osman Paşa Mahallelerine hitap edecek.

“ALTIEYLÜL’Ü GÜZELLEŞTİRMEK  İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kafaoğlu “4 mahallenin ihtiyacını karşılayacak olan pazar yeri güzel ve modern olacak. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyacı olan pazar yerinin temelini attıktan sonra en hızlı bir şekilde bitirilerek hizmete girecek.  Vatandaşlarımız Altıeylül ilçesinde kışın yağmurdan, yazın sıcaktan etkilenmeden alışveriş yapabilecek. Esnafımız da kışın ve yazın rahat bir ortamda satış yapabilecek. Bununla birlikte pazar yerlerinde büyük sıkıntı olan otopark sorunu da bu pazarda çözülüyor. Örnek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Balıkesir’de ilk kez içerisinde pazar yeri, otoparkı ve çok amaçlı salonu olan bir bina yapıyoruz. Çok amaçlı salon Altıeylül ilçesinde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Altıeylül’ü güzelleştirmek adına çalışmalar yapıyoruz” dedi.