ORYANTİRİNG’İN İLK AYAĞI ALTIEYLÜL’DE YAPILDI

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından organize edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Balıkesir Oryantiring Festivali Altıeylül İlçesi Konakpınar Mahallesinde başladı. Genellikle ormanlık alanda olmak üzere park ve kapalı alanlarda da yapılan, harita ve pusula yardımı ile arazideki hedefleri en kısa zamanda doğru sırayla bulmaya dayalı bireysel ve takım halinde yapılabilen bir doğa sporu olan Oryantiring Yarışması Altıeylül İlçesi Konakpınar Mahallesi’nde yaklaşık 1600 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

“KIYASIYA BİR YARIŞMA OLDU”

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2015-2016 Sezonunun final müsabakası olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası ve ilki düzenlenen Balıkesir Oryantiring Festivaline ilgi büyük oldu. 4 gün sürecek olan festivalin ilk ayağı Altıeylül’de gerçekleşti. Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Özel Bayrak Yarışmasında sporcular kendilerine verilen harita ve pusula yardımı ile bireysel ve takım halinde olmak üzere kırsal alana yerleştirilen hedefleri bularak dereceye girdiler. Kıyasıya ve zevkli geçen festivalin ilk etabında dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Etkinliğin ilk günkü programına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları  Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman, Altıeylül Belediye Meclis Üyeleri Bekir Yurttekin, Nadir Atlı, daire müdürleri ve çok sayıda davetli,  sporcular ve vatandaşlar katıldı.

“KONAKPINAR ŞENLENDİ”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Konakpınar Mahallesi’nin düzenlenen organizasyon ile renklendiğini, şenlendiğini,  güzelleştiğini söyledi.

Oryantiring organizasyonlarını daha da yaygınlaştırarak sahada güzel çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kafaoğlu “Oryantiring enteresan bir spor. Sadece fiziki güç gerektirmiyor; hem fiziki güç, hem düşünmek,  hem de koşmak, hem yürümek aynı zamanda da pusulayı takip edip hedefi bulmak; hepsi bir arada. Koşarken satranç oynamak gibi bir şey. İnsanı her yönden geliştiren bir spor. Spora gönül veren herkesi kutluyorum. Ordu’dan  Kahramanmaraş’a kadar katılan  tüm sporculara teşekkür ediyor,  başarılar diliyorum” dedi.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğluna oryantiring sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu da oryantiring isminin Türkçe’ye çevrilmesi gerektiğine işaret etti.

“SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. Önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ve ondan sonraki süreçte, 23 Nisan 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyetimizin kuruluşu 29 Ekim 1923’e kadar devam eden yedi düvel ile savaştığımız, toprak bütünlüğümüzü koruduğumuz, birliğimizi, beraberliğimizi ve sonunda Cumhuriyeti kurduğumuz, Kurtuluş Savaşı yaptığımız bir gün.  Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Şehrimizdeki Oryantiring müsabakasına her yaştan 1600’e yakın kişi katılıyor. Sizleri Balıkesir'de ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Plaket töreninin ardından Özel Bayrak Yarışması’nda dereceye giren takımlara Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Federasyon Başkanı Tekin Çolakoğlu ve protokol üyeleri madalyaları verdiler.