ÇOCUKLAR ÇIK DIŞARI OYNAYALIM DEDİ

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılı geleneksel çık dışarı oynayalım etkinliği finalleri Altıeylül Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Altıeylül Belediye Başkan Vekili Hasan Avcı, Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik Geleneksel "Çık Dışarıya Oynayalım” Altıeylül Çocuk Oyunları şenliğinin final programına katılarak kazanan takımlara kupalarını takdim etti.

Hafta boyunca devam eden oyunlarda ilçe final müsabakalarında heyecan doruktaydı. Etkinlikte unutulmaya yüz tutmuş oyunlar oynanırken öğrencilerin rekabeti gözlerden kaçmadı. Dört kulvardan oluşan yarışmalarda Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Dokuz Taş ve Kaleli Yakan Top oyunları oynandı. Öğrencilerin sanal ortamdan uzaklaştırılıp öz güvenlerini arttırıcı arkadaşlık ve paylaşım ruhunu öne çıkarması ve aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş oyunların tekrar hayata geçirilme si adına yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Altıeylül Belediye Başkan Vekili Hasan Avcı yaptığı konuşmada ''Kıymetli öğrenciler, öncelikle bugün Hakkâri’de kaybettiğimiz sekiz şehidimiz için Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin ve Vatanımızın başı sağ olsun diyorum. Değerli öğrenciler öncelikle size teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bizi eski günlerimize çocukluğumuzdaki mahallede oynadığımız günlere götürdünüz. Bunun için size çok teşekkür ediyorum. Oyunların kaybedeni ve kazananı olacak. Ben burada kazanan okulları da kaybeden okulları da tek tek tebrik ediyorum. Buradaki en büyük amaç çocuklarımızı dışarıda tutmak olmalıdır. Günümüzün hastalığı olan teknoloji hastalığı ki teknoloji çok büyük nimettir, ama çok ciddi sıkıntıları da var. Bu sıkıntıları çocuklarımız yaşıyor. Çocuklarımız bize göre daha şansızlar. Benim çocuklarımıza tavsiyem, fırsat buldukça vakit buldukça bilgisayarın başından kalkın ve dışarı çıkıp bu oyunları oynayın diyorum. '' dedi.

Yapılan müsabakaların sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya verildi.