ALTIEYLÜL İLE HEİLBRONN ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Belediye Meclis Üyeleri Ümit Demirbaş, Mehmet Kelemençe, Şerafettin Özdemir, Yasemin Akkol, Bahar Vidin ve Kezban Çuhadar ile birlikte Almanya’da temaslarını sürdürüyor.

Başkan Zekai Kafaoğlu temaslar kapsamında Almanya’da Heilbronn'u ziyaret etti ve burada Heilbronn Belediye Başkanı Harry Mergel’i makamında ziyaret etti. İki başkan kardeş şehir olma konusunda görüş alışverişinde bulundu. Samimi ve sıcak geçen ziyarette kardeş şehir konusunda adımlar atıldı.

Başkan Zekai Kafaoğlu ayrıca 120 bin nüfuslu sanayi şehir olan Heilbronn'da yaşayan Türk vatandaşların derneklerini ve camilerini de ziyaret etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Almanya Balıkesirliler Derneği’nin düzenlediği Hıdrellez hayrı için Almanya’ya geldik. Burada temaslarımızı sürdürüyoruz. Önce UETD’yi ziyaret ettik, daha sonra Heilbronn kentini ziyaret ettik. Heilbronn Belediye Başkanı ile görüş alışverişinde bulunduk ve kardeş şehir olma konusunda gerekli görüşmeleri yaptık. Sanayi şehri olan Heilbronn'da Başkan Harry Mergel bizi ilgiyle karşıladı. Altıeylül Belediyesi olarak Çanakkale Ezine Belediyesi, İstanbul Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek Maglaj Belediyesi ile kardeş şehir olmuştuk. Almanya Heilbronn Belediyesi ile de kardeş şehir olmak için temaslarda bulunduk.  Burada Hıdrellez hayrına da katılıp, gurbetçi kardeşlerimiz ile bir araya geleceğiz” dedi.