AYVATLAR’DAKİ ETKİNLİKLERE İLGİ BÜYÜKTÜ

Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Uluslararası Yörük Türkmen etkinlikleri Ayvatlar Yaylası’nda gerçekleşti. 3 gün süren etkinliklerin ilki Ayvatlar Mahallesi’nde mevlid-i şeriflerin okunması ve ardından düzenlenen lokma hayrı ile devam etti. İkinci günü ise Şehitler Mezarlığı’nda şehitler için dualar okundu ve ardından Karesi Türbesi önünden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Aynı günün akşamında etkinliğe katılmak için Balıkesir’e gelen misafirlere Merkez Efendi Köftecisinde yemek verildi, katkılarından dolayı derneklere teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinliklerin son günü ise Ayvatlar Mahallesi’nde büyük ilgi ve coşku ile yapıldı.
Balıkesir 12. Yörük Türkmen etkinliklerine Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı, Yörük ve Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden yörüklerin katıldığı program şehitlerin ruhuna okunan dualar ile başladı ve daha sonra Yiğitler Mehteran Takımının gösterisi ile devam etti. Etkinliklerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ilgili dernekler tarafından Yörük İlbeyi olarak seçildi. Yörük hanımları, annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Ayvatlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Savran yaptığı konuşmada “2005 yılında 7 kişi ile kurulan Yörük Türkmen Derneği başlattığı etkinlikleri hıdrellez hayrı ile birleştirerek devam etti. 12 yıldan bu yana etkinlikleri sürdüren herkese teşekkür ediyor, tüm davetlilere hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Yörük ve Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Yörük ve Türkmen Federasyonları üyelerinin Ayvatlar Etkinliğine renk kattığını ifade ederek tüm annelerin anneler gününü kutladı. Ergüven Ayvatlar Etkinliklerine 2 yıldan bu yana katkı ve büyük destek sağlayan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na da teşekkür etti.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ

BERABERLİĞİMİZİ

DAİM ETSİN”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, "Allah ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Yörük ve Türkmen etkinlikleri gelenek ve göreneklerimiz için son derece önemli. Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliklerinin bu yıl 12.’si yapılıyor. Başından bu yana emeği geçen herkesi kutluyorum. Bizim örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz için son derece önemli. Birlik ve beraberliğimizi, vahdet ruhumuzu pekiştirdiği için önemsiyorum. Bu etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Ülkemizi parçalamak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

“1000 YILDIR BU

TOPRAKLARDAYIZ”

AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı “1000 yıldır bu topraklardayız. Göç ettik geldik ve güzel topraklara yerleşerek, bu toprakları vatanımız bildik. Kendisini yörük ve Türkmen olarak nitelendiren insanlarımız var. Bende yörüğüm. Kırım Türkleri burada. Özümüz bir, sözümüz bir, biz biriz” dedi.

“TÜM YÖRÜKLERE

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da “Milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan, kültürümüzün yaşatılmasını, geliştirilmesini ve yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan güzel Türkçemizin gelişmesine gönül vermiş başta Yörük ve Türkmen Federasyonu olmak üzere tüm Yörük kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Ayvatlar Yörük ve Türkmen şenliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TERÖR BELASI BİTECEK”

Vali Mustafa Yaman “Bu seneki Ayvatlar etkinliği ülkemizde yaşanan terör olayları dolayısıyla konsept düşürüldü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti terör belasını bitirecek. Bundan sonra yüreğimiz ve gönlümüz daha rahat bir şekilde şölen yapacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikler mehter gösterilerinin ardından Bursa Kılıç Kalkan ekibi gösterilerini sergiledi, devamında Makedonya ekibi gösterileri ile büyüledi ve Bulgaristan ekibi dansları ile alkış aldı. Yaren Halk Oyunları Ekibinin performansı göz doldurdu ve son olarak yağlı güreş gösterilerinin ardından programa katılan tüm ekiplere hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi ve Ayvatlar etkinliği sona erdi.