ALTIEYLÜL TIBB-I NEBEVİ’Yİ ANLATTI

Altıeylül Belediyesi  Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ruh ve Beden Sağlığı açısından ‘Tıbb-ı Nebevi Konferansı’ gerçekleştirdi.

Konferansa Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan yardımcıları Ahmet Özen ve Zeki Çabuk, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Atmaca ve İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Avcı katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konuşmacılar Peygamber Efendimizin (sav) uyguladığı ve ümmetine tavsiye ettiği tıbbi uygulamaları anlatarak uyguladığı tedavi yöntemleri ve tavsiyeleri hakkında bilgi aktardılar. Hadislerde yer alan sağlık tavsiyelerinin sunulduğu program sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşmacılara Fidan Beratı takdim etti. Başkan Kafaoğlu konferans sonunda yaptığı konuşmada “Peygamber Efendimizin beden ve ruh sağlığı hakkında ortaya koyduğu uygulama ve tavsiyeleri konuklarla paylaşan değerli hocalarımız Prof. Dr. Veli Atmaca, Yrd. Doç. Dr. Necati Avcı’ya ve davetlilere katılımlarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum.” Dedi.