“1071 RUHU AYAKTA”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kırsal mahallelerde askere gidecek olan 96/2 tertip askerlerin yanında oldu, onlarla birlikte çiftetelli oynadı. Kafaoğlu “Askerler sayesinde biz rahat uyuyoruz, onlar vatanın bekçileri, düşmanlarımızın korkulu rüyası” dedi.

Kafaoğlu “Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım.”

Başkan Zekai Kafaoğlu hafta sonu dur-durak bilmedi. Başkan Zekai Kafaoğlu kırsal mahallelerdeki asker eğlencelerine katıldı. Askerlere hayırlı teskereler dileyen ve mahalle halkı ile biraraya gelen Kafaoğlu asker eğlencesinde askerlerle birlikte çiftetelli oynadı. Başkan Kafaoğlu gittiği asker eğlencelerinde askerlere çam sakızı çoban armağanı hediyeler takdim etti.

“MEHMETÇİĞİMİZ BİZİM HERŞEYİMİZ”

İlk durak Ortamandıra’ydı. Burada Başkan Kafaoğlu’nu Ortamandıra Mahallesi Muhtarı Özgür Bozdağ, askere gidecek gençler ve mahalle halkı sevgi ile karşıladı. Kafaoğlu Ortamandıra’da askere gidecek 11 vatan evladı ile bir araya geldi, onların birlikte çiftetelli oynayalım isteğini kırmadı. Askerlerle birlikte oyun oynayan Kafaoğlu daha sonra mahalle halkına hitap ederek “Askerimize biz Mehmetçik demişiz, asker ocağına peygamber ocağı demiştik. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceği. Mehmetçiğimiz bizim en değer verdiğimiz ve ülke savunmasında olmazsa olmazımız. Hepinizi alınlarınızdan öpüyorum, inşallah askerliğiniz bitince ailenize kavuşmanız dileğiyle, hayırlı teskereler” dedi.

“ASKERİMİZ SAYESİNDE RAHAT UYUYORUZ”

Başkan Kafaoğlu’nun ikinci durağı Nergiz Mahallesi oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman ve Meclis Üyesi Ahmet Şen ile birlikte Nergiz’e geçen Başkan Kafaoğlu’nu Mahalle Muhtarı Mehmet Adar ve askere gidecek 7 vatan evladı karşıladı. Askere gidecek olan gençler Başkan Zekai Kafaoğlu’nun mutlu günlerinde yanlarında olduğu için teşekkür ettiler, birlikte oyun oynadılar. Burada mahalle halkına seslenen Kafaoğlu “Askerimiz herşeyimiz, onların sayesinde rahat uyuyoruz. Askerimiz sınırımızın bekçisi, düşmanlarımızın korkulu rüyası. Çanakkale’yi geçilmez yapan o ruh şimdi dimdik ayakta. Hiç şüpheniz olmasın Türkiye’yi bölmek isteyenler muvaffak olamayacaklar, Türk milletinden gerekli cevabı bugüne kadar aldılar, almaya devam edecekler” diye konuştu.

“1071 RUHU AYAKTA”

Kafaoğlu daha sonra Pamukçu Mahallesi’ne geçti. Kafaoğlu’nu burada da Mahalle Muhtarı Ahmet Ordu, mahalle sakinleri ve askere gidecek olan 5 vatan evladı karşıladı. Başkan Kafaoğlu gençlere hediyelerini verdi, onlarla birlikte çiftetelli ve harmandalı oynadı ve anlamlı konuşma yaparak şunları kaydetti: “Askerlik kutsal bir görevdir. Her genç askerliğin yapmak için can atar. Bizim inancımıza göre askerliğini yapmamış kişilere adam olmuş denilmez. Askerimizi seviyoruz. Askerimize kimse diz çöktüremez, çöktüremeyecektir. Çanakkale’de 1071 yılındaki o ruh şimdi yeniden ayakta ve dimdik.”

“BAYRAK İNMEYECEK, EZAN SUSMAYACAK”

Başkan Kafaoğlu’nun son durağı, askere 20 vatan evladı gönderen Yakupköy’dü. Kafaoğlu Mahalle Muhtarı Vedat Eryılmaz ve gençlerle birlikte eğlenceye katıldı. Yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı. Kafaoğlu “Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım. Müslümanlık ile yoğrulan yurdu müslümansız bırakma Allah’ım. Bize güç ver, cihat meydanını pehlivansız bırakma Allah’ım. Kahraman bekleyen yığınları kahramansız bırakma Allah’ım. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım. Bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, Türkiye bölünmeyecek.”