15 BİN ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 6 Eylül 6 Proje etkinliği kapsamında LYS öncesinde ilçemiz genelindeki okullarda yapılan deneme sınavı Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde de yapıldı. Altıeylül Belediye Başkan Vekili Fikrettin Kocaman ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen öğrencilere kitapçık dağıtarak, başarılar diledi.

6 Eylül 6 Proje kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan deneme sınavlarında toplamda 60 bin kitapçık dağıtıldı. Toplamda 15 bin öğrenci ortaokullarda öğrenciler TEOG öncesi deneme sınavı, lise öğrencileri ise LGS ve LYS sınavları öncesinde 4 kez deneme sınavına girdiler.

6 Eylül 6 Proje kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrenciler deneme sınavına katıldı. Altıeylül Belediye Başkan Vekili Fikrettin Kocaman ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen öğrencilere başarılar diledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bilal Gürhan’ın da katıldığı ziyarette Başkan Vekili Kocaman “Öğrenciler geleceğiniz açısından bu sınavlar önemlidir.

Deneme sınavlarının asıl amacı hem bilgiyi yenilemek hem de sizlerin heyecanını biraz olsun yatıştırmak içindir. Aileleriniz, sevdikleriniz sizden büyük başarı bekliyorlar. Sizlerin bu sınavlarda başarılı olacağınıza inanıyoruz ve bu başarıda büyük emekleri olan öğretmenlerinize teşekkür ediyoruz. Sizlerin başarısı bizleri mutlu ediyor. Gelecek sizlerin ellerinde olacak. Gelecekte önemli yerlerde görev alacağına olan inancımız tam. İşte bu noktada size çok çalışmak düşüyor” dedi

Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu da, uzun yıllardan bu yana eğitim camiasında, bir çok ilde  görev yaptığını söyleyerek “Bu zamana kadar eğitime bu kadar destek veren bir belediye ile karşılaşmadım.Kurumum ve öğrencilerim adına başta Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum “ diye konuştu.