KOMİSYON ÜYELERİMİZİ SEÇTİK

Altıeylül Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclisi’nde komisyon, encümen, katiplik ve meclis başkan vekilliği seçimleri yapıldı.

Toplantı öncesinde Başkan Zekai Kafaoğlu ve Belediye Meclisi üyeleri Otizm’in Farkındayız yazılı tişörtleri giyerek, otizme dikkat çektiler. Meclis öncesinde OBİDER Başkanı Fatma Tabanlı Altıeylül Belediyesi Meclisi’nin yaptığı duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Zekai Kafaoğlu yaptığı açıklamada “Bu millet 101 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapmış. Bu Çanakkale ruhu yine dimdik ayakta. O günkü şartlarla kıyaslandığı zaman Türkiye bugün daha güçlü bir ülke. 78 milyon insan nasıl 101 yıl önce Çanakkale geçilmez dediyse şimdi de Türkiye geçilmez diyor. Bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez. Türk milletinin iradesi ülkemiz üzerinde oyun oynamaya kalkanları püskürtecektir” dedi.

Otizmli çocukların farkındalığı ile ilgili düşüncelerini de aktaran Kafaoğlu “Altıeylül Belediyesi insan odaklı çalışıyor. Otizmli kardeşlerimize destek oluyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içerisindeyiz. Sosyal belediyecilik noktasında yaptığımız faaliyetler noktasında ödüller de aldık” diye konuştu.

Yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkan Vekilliğine Faruk Özen, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Mustafa Kalınoğlu, Encümen Üyeliklerine Hasan Avcı, Murat Adısanoğlu, Bahar Vidin, Meclis Katipliklerine Bekir Yurttekin, Yasemin Akkol seçildi.

İhtisas komisyonunda gerçekleşen seçimlerde de şu isimler görev aldı:

İmar Komisyonu: Hasan Avcı, Bekir Yurttekin, Mehmet Kelemençe, Sevil Aksoy, Ayşe Keçecioğlu.

Plan ve Bütçe Komisyonu: İsmail Çoban, Fikrettin Kocaman, Faruk Özen, Şerafettin Özdemir, Ahmet İşlek.

Tarife Komisyonu: Mehmet Kelemençe, Fevzi Mengeneci, Cemal Alabaş, Uğur Güneri, Keziban Çuhadar.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mehmet Birol Şahin, Mustafa Kalınoğlu, Mesut Eray, Hüseyin Karaboyun, İsmail Sarsılmaz.

Kırsal Alan, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Faruk Özen, Fevzi Mengeneci, Nadir Atlı, Hüseyin Karaboyun, Rafet Topalak.

Temek Haklar, Aile ve Kadın Sorunları Komisyonu: Yasemin Akkol, Mehmet Birol Şahin,  Bahar Vidin, Sevil Aksoy, Keziban Çuhadar.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu:  Bekir Yurttekin,  Cüneyt Barlin, Murat Adısanoğlu, Nazif Eren, Ahmet İşlek.

AB ve Dış İlişkiler Komisyonu: Ahmet Şen, Dinçer Orkan, Ümit Demirbaş, Nazif Eren, Rafet Topalak.

Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyonu: Mesut Eray, Yasemin Akkol, Cüneyt Barlin, Uğur Güneri, Rafet Topalak.

Hukuk ve Zabıta Komisyonu: Mustafa Kalınoğlu, İsmail Çoban, Eyüp Uygur, Nazif Eren, İsmail Sarsılmaz.