Camilerimizin bahçelerine tente koyuyoruz

Altıeylül Belediyesi vatandaşların isteği doğrultusunda camilere tente uygulamasına başladı. Başkan Zekai Kafaoğlu Hacı Hüseyin Camii’ne gitti, vatandaşlarla bir araya geldi, camii bahçesine kurulan tenteleri inceledi.

Altıeylül Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler cenaze namazları sırasında cemaatin kötü hava şartlarından etkilenmemesi, yazın sıcaktan, kışın ise yağmurdan korunması amacıyla camii bahçelerine tente uygulamasına başladı.

Altıeylül ilçesindeki tüm camileri kapsayacak şekilde planlanan projenin ilk ayakları, pilot uygulama için kararlaştırılan camilerde yapıldı ve 13 camiiye tenteler kuruldu.

Açılıp kapanabilme ve taşınabilme özelliğine sahip tente, kullanışlılığı ile camii cemaatinden de tam not aldı. Altıeylül İlçesi’nde bulunan Hacı Hüseyin Camii, Fatih Camii, Bahçelievler Camii, Sam Gökdeniz Camii, Yıldız Camii, GOP Camii, 66 Evler Camii, Ümmühan Hatun Camii, İmam Birgivi Camii, Plevne Camii, Fevzi Çakmak Camii, Fazlı Kuyu Camii ve Karatepe Camilerinde tenteler kuruldu, diğer camilerde de önümüzdeki günlerde kurulacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Çoban ve Mesut Eray ile birlikte Hacı Hüseyin Camii’nde pilav-ayran hayrına katıldı, vatandaşlarla sohbet etti, camii bahçesine kurulan tenteyi inceledi. Gündoğan Mahallesi sakinleri Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na hem hayra katıldığı hem de camii bahçesine ihtiyaç olan tenteyi kurdukları için teşekkür etti.