OKULLARIMIZA KİTAP DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Altıeylül Belediyesi Kütüphane Haftası dolayısıyla ortaokul ve lise kütüphanelerine 13 değişik türde kitap hediye etti.

Altıeylül Belediyesi kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Altıeylül’de eğitim gören ortaokul ve lise düzeyinde 16.200 öğrenci dağıtılan kitaplardan faydalanacak.

Yapılan toplantıya Altıeylül Belediye Başkan Vekili Hasan Avcı, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız ve okul müdürleri katıldı.

İLÇEMİZE KÜLTÜREL ESERLER KAZANDIRDIK”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız “Altıeylül Belediyesi olarak 2 yıldan bu yana,  birçok kültürel eseri ilçemize kazandırdık.Bugüne kadar 9 eserimiz mevcut.Bunların her birini ilçemizdeki okul kütüphanelerine gönderdik. Şimdi dağıttığımız kitaplar, 16 kırsal , 14 merkez mahalle olmak üzere toplam 30 ortaokula, 13’ü de  lise olmak üzere toplam 43 okulun kütüphanelerinde yer alacak.Bu dağıtımla, yaklaşık 2000 adet kitap ortaokul ve liselerde eğitim gören 16.200 öğrencimizin  hizmetine sunulmuş olacak.Eğitim, öğretim, öğrenci ve okullarla ilgili   her türlü çalışmaya daima destek veren  Başkanımız Zekai KAFAOĞLU’ na teşekkür ediyorum” dedi.

“KÜLTÜREL DESTEK ÖNEMLİ”

Altıeylül Belediye Başkan Vekili Hasan Avcı da “1964 yılından bu yana ülkemizde Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmakta. Burada amaç çocuklara kitapları sevdirmek, okuma bilgisini yaymaktır. Belediye olarak biz de insana ait ne varsa o alana dokunmak ve o alanda kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Belediyelerin yol, kaldırım, park, bahçe gibi görevleri bulunmakta; bunları yaparken kültürel anlamdaki faaliyetlere de destek veriyoruz. Bir şehri güzel imar edebilirseniz, ama kültürel açıdan destek olmadıktan sonra görevinizi tam olarak yerinize getirmiş olmazsınız. Biz Altıeylül Belediyesi olarak kültür, okul, kitap, öğrenci denilince her türlü imkânı değerlendiriyor ve eğitim kurumlarımıza destek veriyoruz” diye konuştu.

“KİTAPLAR RAFLARDA TOZLANMASIN”

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ise “6 Eylül 6 Proje ışığında Altıeylül Belediyesi’nden büyük destekler aldık. Bu projelerin olumlu yansımalarını görüyoruz. Öğrencilere verilen en güzel hediye kitaptır. Öğrencilerimiz kitap okuduklarında gelecekte daha iyi nesiller yetişecektir. Kitaplar rafta durmasın. Rafta tozlanan kitaplardan hiç kimseye fayda gelmez” dedi.